Galerii ⟩ Politsei näitas tehnikat ja Vedur tegi vigureid

Copy

Kolmapäeva hommikul oli Tartu politseimaja värava taga pikk järjekord. Kui tavaliselt ollakse harjunud, et järjekord lookleb politseimajas dokumentide taotlemise ja väljastamise pärast, siis sel korral oli rahvamass hoopis maja taga väravate juures, et osa saada Lõuna prefektuuri korraldatud lahtiste uste päevast.

Lahtiste uste päevaga soovivad politsei- ja piirivalveameti töötajad tänada kogukonnaliikmeid ja teisi abilisi ning kutsuda inimesi tänutäheks kogu perega politseile külla. Suuremjagu vaatamist väärivat tehnikat oli paigutatud politseimaja hoovile. Kohal olid erisugused patrullsõidukid, nende seas ka piirivalvurite käsutuses olev mootorsaan.

Päeva staaresineja oli vaieldamatult politseikoer Vedur, kelle etteasteid saatsid aplaus ja imestushüüded. Vedur on vaieldamatult Eesti osavaim politseikoer. Tal on staaži juba enam kui kuus aastat ning selle aja jooksul on Vedur aidanud üles leida üle kahekümne inimese.

Veduri paarimees, koerajuht Aleksei Junkin oli politseikoera esinemise juures pigem statisti rollis, lastes Veduril end käsu peale käisest «pureda» ja peites koera eest mänguasja rahva sekka, mille Vedur probleemideta üles leidis.

Lahtiste uste päevale oli tulnud palju lastega peresid. Nende seas ka nelja-aastane Dominic, kes oli politseitehnikat tulnud uudistama koos isa Toomasega. Dominic ja Toomas said esmalt proovida piirivalvurite töövahendeid - istuda mootorsaani selga ning harjutada, kuidas veest uppujat päästa. Harjutused tulid küll sedapuhku läbi viia kuival maal.

Dominicu isa Toomas tunnistas, et nii, nagu paljudel väikestel poistel, oli kunagi ka tema unistuseks saada politsienikuks. Vormikandjat Toomasest siiski ei saanud. Tema pojal, peagi viieseks saaval Dominicul on tuleviku suhtes aga teised plaanid. «Tal on kindel soov saada mõne suure masina juhiks, eriti meeldivad talle kopp-laadurid,» vahendas isa Toomas oma poja tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles