Eero Loonurm: Konverentsiturist Eestisse – mida kauemaks, seda parem

Eero Loonurm
, haridus- ja noorteameti programmijuht
Copy
Eero Loonurm
Eero Loonurm Foto: Margus Ansu

Statistikaameti andmed näitavad, et kõigist oktoobris Eestis peatunud välisturistidest ööbis Harjumaal 77 protsenti ja Tartumaal vaid viis protsenti. Tartumaa statistikasse andsid märkimisväärse panuse oktoobris peetud neli rahvusvahelist konverentsi. Väliskülaline tuleb meeleldi Tartusse ja ka teistesse linnadesse, kui ta sinna kutsuda. Mida kaugemale ta pealinnast jõuab, seda kasulikum oleks see nii kultuuriliselt kui majanduslikult kogu riigile.

Korraldasin ise ühe nendest neljast Tartumaal toimunud konverentsist. Vastse konverentsikorralduse praktikuna hakkasin süvenema välisturistide statistikasse.

Harjumaal peatunud välisturistide hulgas on sügisesed puhkajad, aga ka suuremate rahvusvaheliste konverentside külalised. Ka teistel suvevälistel kuudel on Harjumaa osakaal välisturistide osas sarnane: septembri, märtsi ja aprilli näitajad olid Harjumaal vastavalt 74, 72 ja 75 protsenti. Eesti konverentsibüroo andmed näitavad, et ka enamik rahvusvahelisi konverentse on Tallinnas ning oktoobris korraldati neid pealinnas üle kahekümne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles