Silver Vahtre pani väikse puust linna metropoli kombel kihama

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Silver Vahtre kollaažil «Tantsides Tallinna» (104 x 104 cm, 2020) on ümberehitatud Tartu vaksali ees teiste hulgas katusel Ignar Fjuk (vasakult esiplaanil), Signe Kivi, Jaak Aaviksoo ja Laine Jänes, all paremas nurgas Aadu Must ja Mailis Reps ning ülal putode ja amorettide hulgas Evald Hermaküla (vasakus servas) ja Mati Unt koos kollase kassiga (paremas servas).
Silver Vahtre kollaažil «Tantsides Tallinna» (104 x 104 cm, 2020) on ümberehitatud Tartu vaksali ees teiste hulgas katusel Ignar Fjuk (vasakult esiplaanil), Signe Kivi, Jaak Aaviksoo ja Laine Jänes, all paremas nurgas Aadu Must ja Mailis Reps ning ülal putode ja amorettide hulgas Evald Hermaküla (vasakus servas) ja Mati Unt koos kollase kassiga (paremas servas). Foto: Repro

Detsember libiseb käest, jõulud juba läbi ning paari päeva pärast on eesti rahvakalendris näärid, saksakeelsetes maades aga Silvester. Sealt on tulnud, et 31. detsembril on nimepäevalised Silvester, Silvar, Silver ja Silvo. Nõnda tundub, et Silver Vahtre raamat «Tartu kollaažid» on ilmunud väga õigel ajal.

Esitlus oli paar päeva enne jõululaupäeva klubis Promenaadiviis. Selline kohavalik on õnnestunud ja põhjendatud, sest väga paljud seal koos käivatest kultuuritegelastest on Silver Vahtre raamatu piltidel.

Aga kunstnik on paljusid teisigi vähem ja rohkem tuntud tartlasi nägu ning kogu keha pidi kunstilisteks tervikuteks jäädvustanud. Neile on taustaks väike puust linn, mis kunstniku vaimusilmas on omandanud mõnelgi pildil metropoliliku moodsuse ja inimestest kihava väljanägemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles