Tartu võõrustab Poola kossuliiga teise koha meeskonda

Tartu Postimees
Copy
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73.
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73. Foto: Facebook @TYkorvpall

Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustab täna õhtul kell 18 Poola meistriliigas teist kohta hoidvat Trefl Sopoti meeskonda. Tegemist on Põhja-Euroopa korvpalliliiga mänguga.

Tiheda konkurentsiga Poola meistriliigas on Trefl Sopot kogunud kümme võitu ja kolm kaotust. Liigat juhib täisedu, 13 võiduga Wroclawi Slask.

Tartu abitreeneri Olari Naritsa hinnangul on Sopoti meeskonnal kvaliteeti ja kogemust. «Sopot on pisut sarnane sats Riia VEFiga: teravad välismaalased taga, korvi all suur horvaat ja kogenud Freimanis, ääred viskavad. Igal positsioonil on gabariidid suuremad ja kogenumad kui meil,» sõnas Narits. «See, et nad on Poola liigas teised, näitab korralikku taset. Nad ei otsi kiireid lahendusi, vaid on kogenud ja tasakaalustatud võistkond – ei kiirusta ja otsivad kindlat korvi. Et neile vastu saada, peame suutma mängu kiiremaks ajada, tegema keskmisest parema mängu ja tundma kodusaali tuge.»

Viimases liigamängus reedel, 23. detsembril, alistas Žan Tabaki juhendatav Sopot võõrsil Põhja-Euroopa liiga mulluse võitja Anwil Wloclaweki 83:80. Viis Sopoti mängijat said selles mängus kirja kahekohalise punktisumma ja enim, 15 punktiga, tegi skoori 188 cm pikkune tagamängija Garrett Nevels.

Eestlastele tuttav Rolands Freimanis viskas 13 punkti ja võttis kuus lauapalli, samuti 13 punkti peale jäi belglasest tagamängija Jean Salumu.

Senise hooaja statistika põhjal ongi Garrett Nevels Sopoti kõige ohtlikum mängija, kes viskab 10 mänguga keskmiselt 15 punkti ja annab 3,3 korvisöötu.

Tartu Ülikool Maks & Moorits ning Trefl Sopoti Põhja-Euroopa liiga kohtumine algab Tartu ülikooli spordihoones kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles