Kaitsevägi sai juurde üheksa nooremveeblit ja seitse vanemveeblit

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kaitsevägi sai juurde üheksa nooremveeblit ja seitse vanemveeblit.
Kaitsevägi sai juurde üheksa nooremveeblit ja seitse vanemveeblit. Foto: Hans Vega Lehepuu, kaitseväe akadeemia

Reedel, 26. detsembril peeti Tartus kaitseväe akadeemia kutseõppe suuna lõputseremoonia, kus akadeemia ülem brigaadikindral Vahur Karus andis vanemallohvitseride põhi- ja keskastmekursuse lõpetajatele üle lõputunnistused ning üheksale vanemallohvitserile nooremveebli ja seitsmele vanemveebli auastme.

«Mul on au olla teie keskis, sest täna algab teie elu järgmine etapp,» lausus kaitseväe akadeemia ülem brigaadikindral Vahur Karus. «Tulevased veeblid, te olete saanud õppida, mida see veebli asi tähendab, nüüd on vaja seda hakata praktikas ellu viima. Teie töö on lahingväljal tagada, et rühm või kompanii oleks hästi tagatud - meditsiin, toitlustamine, laskemoon, varuosad - , see on teie põhitegevus ja olge selles parimad.»

Vanemallohvitseride keskastmekursuse kuulajatele rõhutas brigaadikindral Karus nende rolli staabi ja üksuse ühenduslülina. «Teie töö hakkab olema pataljonide ja brigaadide staapides. Te võtate kõik oma kogemused ja teadmised ning hakkate nõustama pataljoniülemaid. Teist saavad ülema kõige paremad ühendused staabi ja üksuse vahel,» ütles brigaadikindral Karus.

Vanemallohvitseride põhikursuse õpingud algasid juuli lõpus ning õppurid on selle aja jooksul omandanud teadmised pedagoogikast, üld- ja sõjaväelisest juhtimisest ning läbisid laskeharjutuste korraldamiseks vajaliku väljaõppe. Nüüd suunduvad 13 põhikursuse lõpetajat tagasi oma koduväeossa, kuid veel jätkavad 44 põhikursuslast oma õpinguid erialakoolides ning teenistuspraktikal. Nende õppurite jaoks lõppeb kool 2023. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles