Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tabivere lasteaed saab kauaoodatud ümberehituse

Copy
Tabivere lasteaed saab kaua oodatud remondi.
Tabivere lasteaed saab kaua oodatud remondi. Foto: Tartu vallavalitsus

Tartu vallavalitsus kuulutas selle aasta kevadel välja riigihanke Tabivere lasteaia hoone täielikuks ümberehituseks, et parandada hoone energiatõhusust ning luua lasteaiale ja perearstile ajakohased ruumid.

Siiani lasteaia ja perearsti kasutuses olnud hoone rajati algul 12 rühmaga lasteaiale, kuid aja jooksul oli see kasutuses osaliselt ka hooldekodu, päevakeskuse ja vallavalitsuse ametiruumidena.

Tabivere lasteaia uude hoonesse mahub kaheksa lasteaiarühma ning perearst. Lisaks hoonele on projekteeritud õueala koos haljastusega ning parkla Tuuliku tänava poolses otsas.

Tartu vallavalitsus sai 513 000 eurot toetust kohaliku omavalitsuse hoonete energiatõhususe parandamise meetmest, et Tabivere lasteaia hoone energiatõhusust parandada. 

«Kevadel välja kuulutatud hankele tuli vaid kolm hinnapakkumist, kõik olid valla jaoks liiga kallid,» ütles arendusosakonna juhataja Tarmo Raudsepp. «Selle aasta sügisel korraldatud hankele esitati kaheksa hinnapakkumist ja need olid soodsamad.»

Tema sõnul muudeti teisel hankel ka rekonstrueerimise põhimõtteid ja töid tehakse hoone tiibade kaupa. Tänu sellele saab lasteaed terve aja majas edasi tegutseda. «Ehitus toob kaasa mõningat ebamugavust. Teine võimalus oli kasutada asenduspindu valla muudes asulates, mis olnuks lastele ja lapsevanematele kindlasti veelgi keerulisem,» lausus Raudsepp.

Rekonstrueerimise projekti koostas Eesti Ehitusprojekt, ehitab Tesron Ehitus. Lasteaia rekonstrueerimine läheb maksma 4 013 054,65 eurot.

Tagasi üles