Pauluse kirikus kõlab jõuluajaga kooskõlas kahel õhtul barokk

Tartu Postimees
Copy
Corelli barokkorkester.
Corelli barokkorkester. Foto: Harri Rospu / Corelli Music

Kontserdiagentuur Corelli Music toob 28. detsembril kell 20 tartlastele Pauluse kirikusse jõulumuusika sarja «Kirikupühad Maarjamaal» kontserdi. Järgmisel õhtul kõlab sealsamas samuti barokkmuusikat.

Kontserdiagentuuri Corelli Music kunstilise juhi Mail Sildose teatel on see sari saanud alguse aastal 2006 just Tartust ning 28. detsember on kõik need aastad olnud vääramatult Tartu suurvormide kontserdi päev. Seekord on juhtunud lausa nii, et peaaegu kõik esinejad on tartlased: kolm solisti, koor ja dirigendid. Ainult Corelli barokkorkester barokiajastu pillidel ja sopran Mirell Jakobson on Tallinnast.

Teised kolm solisti on Ivo Posti (kontratenor), Markus Leppoja (tenor) ja Atlan Karp (bass), koor on Tartu Noortekoor ning dirigendid on Martin Sildos ja Markus Leppoja.

Mart Jaansoni «Jõulutriptühhoni» (Urmas Petti sõnad) esiettekande kõrval on kavas barokiajastu heliloojate George Philipp Telemanni kantaat «Singet dem Herrn ei neues Lied», Archangelo Corelli Concerto Grosso «Fatto per la Notte di Natale» ja Giovanni Battista Pergolesi jumalaema Maarja kiituselaul «Magnificat».

Voces Tallinna kammerkoor.
Voces Tallinna kammerkoor. Foto: Mait Jüriado / Voces Tallinn

Juba järgmisel päeval on sealsamas Pauluse kirikus võimalus kuulata samuti vana head jõulude lähedusse sobivat muusikat. Nimelt annavad 29. detsembril kell 18 Voces Tallinna koor ja orkester aastalõpukontserdi.

Kavas on Georg Friedrich Händeli oratoorium «Messias». Soleerivad Laura-Retti Laos (sopran), Martin Karu (kontratenor), Guy Cutting (tenor) ja Alvar Tiisler (bass). Muusikaline juht ja kontsertmeister on Peter Spissky Taanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles