Tartu pidi kodusaalis Riia VEFile alla vanduma

Tartu Postimees
Copy
Jalan McCloudi supermängust jäi seekord võidu püüdmiseks väheks.
Jalan McCloudi supermängust jäi seekord võidu püüdmiseks väheks. Foto: Diana Jesin

Tartu ülikooli Maks & Moorits võõrustas jõulupühade eel Riia VEFi ja pidi tunnistama Läti meeskonna 70 : 77 paremust.

Tartu meeskonda oli saali toetama tulnud meeldivalt palju rahvast, üle 600 inimese. Kodumeeskond läks sellest innustatuna mängu 8 : 0 juhtima. Paar kaugviset VEFilt tasakaalustasid seisu ja avaveerandi lõpuks juhtisid külalised 19 : 17.

Teisel veerandil jäid tartlased hätta oma rünnakurütmi leidmisega ja VEF tegi 9 : 0 spurdi. Kümnepunktiline vahe püsis kuni poolaja lõpuni ja pikale pausile mindi VEFi 43 : 33 eduseisus.

Nagu mängu alguses, tegi kodumeeskond ka teise poolaja alguses tugeva stardi ja Jalan McCloudi vedamisel oli nelja mänguminuti järel seis 47 : 47 viigis. Artis Ate korv viis VEFi enne viimast neljandikku ette seisule 56 : 53.

Viimasel veerandil püsis mäng VEFi kontrolli all ja ohtlikult lähedale tartlased enam ei saanud. Jalan McCloudi kaks kolmest vähendasid vahet kuuele, ent mängu võitis VEF lõpuks kindlalt 77 : 70.

Peatreeneri kommentaar

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul ei suutnud meeskond oma mängutempot peale suruda.

«VEF mängis kannatlikult ja enesekindlalt ning tabas viskeid siis, kui seda kõige enam vaja oli. Suutsime mängu rütmi vaid paaril korral muuta ja seda ka lühikesteks perioodideks. Peaksime mängima kiirema tempoga ja saama punkte ka kiirrünnakutest, aga täna seda ei saanud ja viskasime ainult 70 punkti. Meil on probleeme ka õigeaegsete söötudega, sest täna jäid söödud hiljaks ja see lõhkus rünnaku voolavuse,» analüüsis Mazurs mängujärgselt.

Statistika

30 minutit mänginud Jalan McCloud kogus 25 punkti ja kuus lauapalli. Andrii Voinalovych lisas 15 punkti ja neli lauapalli.

Riia VEFi parim oli kolm kaugviset tabanud Vitalii Zotov 19 punkti, kuue korvisöödu ja viie lauapalliga. Kristers Zoriks lisas 14 punkti ja seitse korvisöötu. Samuti 14 punkti sai kirja Andrijs Miška ja 12 punkti peal lõpetas Maris Gulbis.

Tartu meeskonnal on nüüd Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 11 võitu ja neli kaotust, millega ollakse neljandal kohal. Riia VEF on 13 võidu ja kolme kaotusega teine.

Jõulude ja uue aasta vahel on Tartu meeskonnal kaks kodumängu. Teisipäeval, 27. detsembril kell 18.00 võõrustatakse Põhja-Euroopa liiga raames Poola liiga teist meeskond Trefl Sopotit ja neljapäeval, 29. detsembril kell 18.00 tuleb külla Valmiera GLASS VIA meeskond ja see mäng läheb nii Eesti-Läti liiga kui ka Põhja-Euroopa liiga arvestusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles