Maailmakuulus juust valmib töökate bakterite ja õnnelike lehmade koostöös

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tartust Põlvasse viiva tee ääres Talvikese külas asuva Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus tunneb kõiki oma lüpsilehmi nime- ja nägupidi, teab nende maitse-eelistusi ning sedagi, kuidas nad lüpsirobotis end üleval peavad.
Tartust Põlvasse viiva tee ääres Talvikese külas asuva Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus tunneb kõiki oma lüpsilehmi nime- ja nägupidi, teab nende maitse-eelistusi ning sedagi, kuidas nad lüpsirobotis end üleval peavad. Foto: Sille Annuk

Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus tunneb suuremat osa oma 450-pealisest lehmakarjast nime- ja nägupidi, teab, kes tahab leiva asemel saia, ja teab, kes hakkab lüpsirobotisse astudes krutskeid tegema. Ta teab ka väga hästi, kuidas peaks lihtne Eesti juust maitsema nii, et see laias maailmas suid vesistama paneks ja auhindu tooks.

Kambja valla Talvikese külas asuvas Andre juustufarmis mõeldakse suurelt, aga mitte arvudes. Laienetakse, aga mitte ruutmeetritesse. Seal käib armastus kõhu kaudu, stabiilsus on palju tähtsam kui pidev kasvamine, investeerimine ja sellega seotud stress.

Ilu on lihtsuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles