Inimesed peaksid käima militaarmuuseumis, et mõista, kui halb on sõda (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Jõgeva militaarmuusemi üks erilisimaid eksponaate on Sergei Jerjomini (pildil) ja Eduard Onopa ehitatud soomusmasina Arsenal-Crossley koopia. Neid soomusmasinaid valmistati 1920. ja 1930. aastatel Eesti sõjatehases Arsenal ning need olid mõeldud kaitseväe ja kaitseliidu tarbeks.
Jõgeva militaarmuusemi üks erilisimaid eksponaate on Sergei Jerjomini (pildil) ja Eduard Onopa ehitatud soomusmasina Arsenal-Crossley koopia. Neid soomusmasinaid valmistati 1920. ja 1930. aastatel Eesti sõjatehases Arsenal ning need olid mõeldud kaitseväe ja kaitseliidu tarbeks. Foto: Sille Annuk

Jõgeva mees, sõjaajaloohuviline Sergei Jerjomin (49) peab koos sõbra Eduard Onopaga kodulinnas juba aastaid militaarmuuseumi. Ta suhtleb vabalt eesti keeles, siiski eelistab mõne spetsiifilise mõtte või väljendi edasi andmiseks kasutada vene keelt. Ta on on pärit vene perest, aga sündinud ja kasvanud Eestis. Ta tähistab jõule 24. detsembril, ehkki on tihedalt seotud vene kultuuriga.

Pea terve elu on ta pidanud selgitama, mis mees ta on, millised on tema vaated elule ja ilmale. Põhjendamist ja enda tõestamist on tulnud tihedamalt ette nüüd, ajal, mil Venemaa peab täiemahulist sõda Ukrainas.

Üle tuhande sõduri

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles