Uuest aastast tõuseb Põltsamaa valla lasteaedade kohatasu

Tartu Postimees
Copy
Põltsamaa uus lasteaed asub kunagise lauluväljaku krundil Kuuse tänaval. Hoone pindala on 3565 ruutmeetrit, õu ligi 27 000 ruutmeetrit.
Põltsamaa uus lasteaed asub kunagise lauluväljaku krundil Kuuse tänaval. Hoone pindala on 3565 ruutmeetrit, õu ligi 27 000 ruutmeetrit. Foto: Ragnar Peets

Põltsamaa vallavolikogu võttis detsembris vastu määruse, mis kehtestab 1. jaanuarist valla lasteaedades uued kohatasud. Uuel aastal tuleb lasteaias käiva lapse eest tasuda senise 35 euro asemel 50 eurot.

Kui perest käib lasteaias kolm või enam last, maksab vanem kohatasu kahe lapse eest. Seda tingimustel, et nii vanemate kui ka laste elukoht rahvastikuregistri andmetel on Põltsamaa vallas. Samuti on vallavalitsusel õigus erandkorras ja vajaduspõhiselt vanema osa vähendada või teha selle maksmisel erisusi.

Vanemal tuleb kohatasu maksta aasta ringi, välja arvatud lasteaia või rühma ajutise sulgemise ajal, kui see kestab kauem kui viis tööpäeva.

Kohatasud suurenevad ka järgmistel aastatel. Vanemal tuleb lasteaias käiva lapse eest tasuda 2024. aastal 55 eurot kuus ja 2025. aastal 60 eurot kuus.

Varasem kohatasu 35 eurot kuus on püsinud 2018. aastast.

2022/2023. õppeaastal käib Põltsamaa valla lasteaias 436 ja Puurmani mõisakooli lasteaias 51 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles