Tartust Äksi saabujaid jälgivad salapärased helendavad silmad (1)

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu-Äksi kergliiklustee 16. kilomeetril kohtub tulija tosina eri värvi silmapaariga.
Tartu-Äksi kergliiklustee 16. kilomeetril kohtub tulija tosina eri värvi silmapaariga. Foto: Margus Ansu

Tartu-Äksi kergliiklustee 16. kilomeetril, kus Vooremaa esimesed tõusud on seljataha jäänud, kohtub tulija keset pilgast pimedust tosina eri värvi silmapaariga. Argpüks jänese punased silmad on teele kõige lähemal, tema järel piidleb kuuskede vahelt roheliste silmadega kass, omal kohal on ka linna poole vaatav konn ning Saadjärve silmitsev pull.

Argpüks jänese punased silmad on teele kõige lähemal, tema järel piilub kuuskede vahelt roheliste silmadega kass, kohal on ka linna poole vaatav konn ning Saadjärve silmitsev pull.

Kolmandat aastat samale põllule laotunud valgusmängu autor on Tartumaa aasta küla Äksi elanik Tiina Tambaum. Kaks aastat tagasi vilkusid seal viisteist vana akent, mullu särasid pallikesed. Sel korral põllule «lahti lastud» loomad on meisterdatud kapiustest ja koolitahvlitest, mis ootasid kuuri all aastakümneid taaskasutamist. «Mu isa töötas Lähte koolis ning ta utiliseeris kõike, mis koolist üle jäi. Tahvleid hoidis ta oma kuuris,» rääkis Tambaum.

Valgust ja rõõmu pakkuvad silmad süttivad igal õhtupoolikul kella nelja ajal ja jälgivad möödujaid kolmekuningapäevani.

Silmad süttivad kella nelja paiku õhtul.
Silmad süttivad kella nelja paiku õhtul. Foto: Margus Ansu
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles