Poodi tuleb loomapargi väravamaja

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere vanast kauplusest saab loomapargi väravamaja, sinna peaks kolima ka Saare looduskeskus.
Elistvere vanast kauplusest saab loomapargi väravamaja, sinna peaks kolima ka Saare looduskeskus. Foto: Margus Ansu

Elistvere loomapargis on tänavu ehitamise aasta: pärast nelja metssea uue aediku valmimist peaks õige pea pihta hakkama korraliku suure väravamaja tegemine.




Loomapargi külastajate peasissepääs ja kempsud, töötajate kontor, loodusõppe ruumid, garaažid ja suur väliterrass tulevad parkla naabruses aastaid tühjana seisnud endisse kauplusse. Viimase ostis läinud aasta 1. juulil loomapargi omanikuks saanud Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) nädal pärast loomapargi oma tiiva alla võtmist.



«Sellest tuleb väga ilus maja, mis teeb meie elu palju ilusamaks,» rõõmustas RMK Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul. «Meil pole ju senimaani oma kontoriruume olnud.»



Projekti järgi tuleb vanale kauplusele peale ka teine korrus, kuid pole veel selge, kas see ehitatakse valmis sel aastal või tulevikus. «Kui ehitaja leidmiseks korraldataval riigihankel töö hind selgub, saame teada, kui palju teha jõuame,» selgitas Sirje Saul.



Väravamajja kolib ka Saare looduskeskus, mis annab loomapargile võimaluse hakata oma valdustes edendama loodushariduse andmist.



Kuigi reedel saabusid valitsusest karmid uudised rahaliste kärbete kohta, pole loomapargi uuele väravamajale kriipsu peale tõmmatud.



«Väravamaja on meie selle aasta plaanis ja praegu plaane muudetud pole,» kinnitas RMK juhatuse esimees Aigar Kallas reede õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles