Tartumaa ja Võrumaa teed jäävad reedel paariks tunniks hooldamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu

Homme streigivad AS Eesti Teede Tartumaa teehooldajad kell 8-10 ja Võrumaa teehooldajad kell 11-13. Häda korral allutakse tööandja korraldustele siiski ka streigi ajal.

Algse plaani järgi pidid teehooldajad streikima terve päeva, kuid üle-eile leppisid transpordi ametiühing ja AS Eesti Teed kokku, et elutähtsa teenuse pakkumine tagatakse siiski kokkulepitud mahus, et nädalavahetuse alguseks mitte teedele lisaohtu tekitada, teatas transpordi ametiühing.

Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul oli kokkuleppe sõlmimise ajal nii ametiühingul kui ka tööandjal alust arvata, et ilmaolud võivad reedel halveneda.

Vastavalt kokkuleppele kestab toetusstreik nii Tartumaal kui Võrumaal kaks tundi ning tööandja streiki ei takista ning edasisi sanktsioone rakendada ei ürita.

AS Eesti Teed: Tartumaa ja Võrumaa teed ei jää streigi tõttu hooldeta
 
AS Tartumaa Teed ja AS Võrumaa Teed tagab teehoolde, s.h. ka elutähtsa teenuse toimimise 9. märtsil hoolimata streigist. Meedias varem avaldatud info teenuse mittetagamise kohta on riigiettevõtte teatel eksitav.

Ettevõtetel on vahendid kõigi lepinguliste kohustuste pidevaks täitmiseks. Ametiühingu liikmete poolt 9. märtsil korraldatav 2-tunnine toetusstreik ei peata elutähtsa teenuse osutamist. Planeeritavad tööd ja tegevused ei jää toetusstreigi toimumisajale vaid teostatakse enne streigi algust.

Vastavalt kokkuleppele ETTAga tagatakse ka streigi toimumise ajal streikijate kohene allumine kõikidele tööandja korraldustele, mis on vajalikud elutähtsa teenuse täitmiseks riigimaanteedel. Seega ei ole toetusstreigil mõju riigimaanteede hooldele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles