Linn plaanib vana polikliiniku maha müüa, et rahastada Sükut

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Endine polikliinik ja perearstikeskus seisab ikka veel tühjalt. Uuel aastal on linnavalitsusel kavas maja esmalt rendile anda. 
Endine polikliinik ja perearstikeskus seisab ikka veel tühjalt. Uuel aastal on linnavalitsusel kavas maja esmalt rendile anda. Foto: Margus Ansu

Eelmisel sügisel kolis Tartu kesklinna perearstikeskus Gildi 8 majast Raatuse tänavale. Maja jäi tühjaks ja nõnda seisab see praegugi. Kindlat plaani, mida hoonega peale hakata, linnavalitsusel endiselt pole.

Algul, kui maja tühjaks jäämine ilmnes, soovis linnavalitsus sinna rajada äriinkubaatori, kuid ei saanud selleks välisrahastust. Abilinnapea Gea Kangilaski sõnul on hoones küll hoitud lühikest aega mitmesuguseid asju, kuid püsivat lahendust leitud ei ole. «Oleme arutanud müügivõimalusi, aga selleks tuleks teha enne toiminguid, et vara väärtuses selgusele saada,» rääkis Kangilaski.

Linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul on Ukraina sõda toonud omavalitsustele uusi kohustusi, sealhulgas on vaja hoida teatud ruume reservis ootamatute olukordade lahendamiseks. Siiski plaanitakse uuel aastal hoone viieks aastaks rendile anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles