Süku rahastamisleping sai allkirjad

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Linnasekretär Jüri Mölder (vasakult) jälgis, kuidas

kultuurkapitali juht Margus Allikmaa ja linnapea Urmas Klaas Süku rahastamise lepingule digiallkirja andsid.
Linnasekretär Jüri Mölder (vasakult) jälgis, kuidas kultuurkapitali juht Margus Allikmaa ja linnapea Urmas Klaas Süku rahastamise lepingule digiallkirja andsid. Foto: Sille Annuk

Eile jõudis südalinna kultuurikeskuse ehk Süku rajamise plaan olulise verstapostini, sest Tartu linn ja Eesti kultuurkapital sõlmisid rahastuslepingu. Lepingule kirjutasid alla linnapea Urmas Klaas ja kultuurkapitali juht Margus Allikmaa. Klaasi sõnul on Süku rahastamise lepingu allkirjastamine väga oluline samm nii Tartule kui ka tervele Eestile. «Olen kindel, et südalinna kultuurikeskus annab kogu Lõuna-Eesti kultuurielule uue hingamise ja rütmi,» lausus ta.

Allikmaa sõnul ei olnud teekond lepingu sõlmimiseni lihtne. «Üsna olulise läbimurde tõi praegune minister (kultuuriminister Piret Hartman – toim), kui viisime selle teema nõukogu koosolekule,» rääkis Allikmaa. «Ta julgustas teemaga kiirelt edasi minema ja siin me nüüd oleme.»

Süku hinnanguline maksumus koos käibemaksuga on 88,4 miljonit eurot, millest 33 protsenti ehk umbes 29,4 miljonit eurot panustab Tartu linn, ülejäänud 67 protsenti rahastab kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles