Kas Kastani ja Riia ristmiku foor sai korda?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reedel kustus Riia ja Kastani ristmikul kahel korral valgusfoor ning tekkisid ummikud. Kas praegu on foor korras?

Vastab Tartu linna liikluskorraldus­teenistuse juhataja Tõnu Lukmann:

Linna lepingupartner IB Foor käis kahel korral kohal ning valgusfoor saadi tööle. Otsest lühist süsteemides ei leitud. Võeti mõned tarbijad tagant ära ja süsteem käivitus taas. Praegu foor töötab.

Kas tõrkuvaid valgusfoore on linnas mujalgi?

Vanemate süsteemidega töötavaid ristmikke on Tartus rohkem kui üks. Tuntuim neist on ehk Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul. Otsest viga pole seal üles leitud. Kevade poole tuleb kõik vanemad süsteemid üle vaadata.

Aeg-ajalt panevad inimesed tähele, et ristmikul on kõik foorid punased. Peame arvestama, et tegemist on elektriga ning süsteeme juhib arvuti. Väiksemadki voolukõikumised seiskavad arvuti ning sunnivad süsteemi taaskäivituma. Siis võibki tekkida olukord, kus korraks on kõik foorid punased.

Sama asja võib ette tulla ka siis, kui süsteem lülitub tipptunnirežiimilt tavarežiimile.

Kui tihti palute politseid neil puhkudel appi liiklust reguleerima?

Politsei annab meile riketest teada, kuid liiklust reguleerima nad ei hakka.

Elu näitab, et ristmikel, kus peale fooride on liiklust reguleeritud ka märkidega, saavad juhid ise hakkama. Meie juhid ei ole ka reguleerijatega harjunud ning tekib suurem segadus. Parem, kui juhid võtavad ise hoogu maha ja on ettevaatlikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles