GALERII JA VIDEO ⟩ Ukraina sõdurid peavad Eesti sauna venelaste eest hoolikalt ära peitma (5)

Copy

MTÜ Slava Ukraini, kaitseliidu Toompea malevkond ja OÜ Huum algatasid ühisprojekti «Eesti saun Ukrainasse» eesmärgiga viia Ukraina armeele selline tagalateenistuse kompleks, mis võimaldab ühe pataljoni igal võitlejal kord nädalas käia soojas saunas ja pesta puhtaks oma vormirõivad. Laupäeval köeti saun soojaks ja Tartu Postimees sai asjaosalistega seda proovimas käia.

Ukraina poole teele pandud sauna ja pesumaja kompleks peab nädalas teenindama vähemalt 400 võitlejat, kokkuhoidlikult majandades suisa 600 – korraga peaks lavale mahtuma kümme sõdurit. See koosneb kolmest merekonteinerist, mida transpordivad militaarsed veoautod. Ühes konteineris on saun, teises pesumaja viie pesumasina ja kuivatusmasinaga, kolmandal konteineril on tugifunktsioon ning see kannab veemahuteid ja elektrigeneraatoreid.

«Lähtusime lahendustest, mida Eesti kaitsevägi on kasutanud missioonidel ja õppustel,» ütles projekti juht reservkapten Ilmar Raag, kes on ka MTÜ Slava Ukraini nõukogu liige. Ta lisas, et kui logistiliselt kõik viperusteta läheb, saavad Ukraina sõdurid sauna juba nelja päeva pärast. Raagi sõnul sai idee alguse sellest, kui MTÜ Slava Ukraini viis sinna sõjalist abi ja sealne pataljoniülem ütles, et neil on olemas enamik nendest asjadest, mida võitlusväljale on võimalik transportida, kuid tuntakse puudust just saunast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles