MIS? Tartu ülikooli kantsler vastab, mis arendusprojektid ülikool peatab, et töötajate palku tõsta (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kantsler Kstina Vallimäe.
Tartu ülikooli kantsler Kstina Vallimäe. Foto: Margus Ansu

«Tartu ülikool peatas hiljuti uued arendusprojektid ning suunas selle raha oma inimeste palkade tõusuks. See on väärt eeskuju,» kirjutab Tartu Postimehe arvamusloos Tartu volikogu liige Kristiina Tõnnisson, kes kuulub erakonda Eesti 200 ning on Tartu ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi direktor.

Missugused Tartu ülikooli arendusprojektid on peatamisel, et töötajate palku tõsta?

Vastab Tartu ülikooli kantsler Kstina Vallimäe.

«Arendusprojektidest võib inimene aru saada erineval moel. Ütlen selgituseks kohe, et siinkohal ei käi jutt ehitusinvesteeringuist.

Tartu ülikooli eri üksused pakuvad arengukava eesmärkide täitmiseks igal aastal välja palju arendusettepanekuid, et hoida ülikooli tegevust ajakohasena. Viimastel nädalatel oleme pidanud tuliseid arutelusid just selle üle, kuidas saaksime oma inimesi vääriliselt tasustada ja samal ajal võimaldada raha vajalikeks arendusülesanneteks.

Peame tõdema, et mõlemat korraga ei saa. Praegu on oluline oma inimeste hoidmine. See ei tähenda aga arendusülesannete edasilükkamist, vaid nende järjekorda seadmist ja osade väiksemas mahus rahastamist.

Kõige olulisemad arendustegevused, mida me siinkohal kindlasti ei muuda, on doktoriõppe arendamine, teadustaristu investeeringud ning digi- ja kestliku arengu tegevussuundade toetamine.

Lisan, et novembri lõpus võttis ülikooli nõukogu vastu ülikooli eelarve, milles on juba näha tööjõukulude 10-protsendilist kasvu. Nõukogu kinnitas eelarves ka ülikooli hoonete ehitusinvesteeringud mahus 11,4 miljonit eurot. See on rohkem kui tänavu, mil number oli 9,4 miljonit.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles