TARTU TULEMINE ⟩ Legendaarse muusikakanalina tuntud ALO-TV tegi algusajal ka jutusaateid (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kui ALO-TV tegi veel jutusaateid, oli üks neist «Tartust Tartumaale». 8. aprillil 2001 jäid stuudios pildile Jaan Kalmus (kaamera taga), Tartu linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Luule Press ning saatejuht ja toimetaja Kalle Hein.
Kui ALO-TV tegi veel jutusaateid, oli üks neist «Tartust Tartumaale». 8. aprillil 2001 jäid stuudios pildile Jaan Kalmus (kaamera taga), Tartu linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Luule Press ning saatejuht ja toimetaja Kalle Hein. Foto: Ain Protsin

Tartu tuhandeaastasesse ajalukku on ennast nüüdseks peaaegu kolmekümne aastaga sisse kirjutanud perekond Kalmus. Nimelt oli pereisa Jaan üks nende hulgast, kes panid aluse telekanalile ALO-TV. Kanal alustas tegevust 27. detsembril 1992 ja selle legendaarseid muusikavideoid saab vaadata ka täna, homme ja kauemgi veel.

Kui Jaan Kalmus (35) oli väike poiss, viis tema isa, samuti nimeks Jaan Kalmus (25. märts 1958 – 29. oktoober 2022), poja kaamerate ette. Juunioril on esimese telesaate tegemise elamusena meeles pisikeste rollide mängimine Ehhee-TV sketšides koos naljameeste Erkki Kõlu, Valdo Jahilo ja Janek Lutsuga. ALO-TV ja selle emafirma Audio-Video tegid neid naljasaateid telekanalile EVTV, mis on juba ammu kadunud.

Väike statiivitassija

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles