Riia ringi häda: kividest eraldusriba lõhub autosid ja hooldemasinaid (16)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Suurte veokite ja busside juhid peavad ringi läbimisel olema tähelepanelikud ja täpsed, sest oht on radadevahelisele betoon­eraldisele otsa sõita.
Suurte veokite ja busside juhid peavad ringi läbimisel olema tähelepanelikud ja täpsed, sest oht on radadevahelisele betoon­eraldisele otsa sõita. Foto: Sille Annuk

Novembris liiklusele avatud uus Riia ringristmik teeb liiklejatele tuska. Ring ise on küll korralikult asfalditud ja märgistatud, kuid sõidukijuhid ei ole rahul ringil sõiduradasid eraldavate tänavakividega, mida rahvasuus juba betoonpätsideks kutsutakse.

Rahulolematute juhtidega rääkides ilmnes, et nad ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellele säärane betoonkividest eraldusriba meeldib. Kui enne lume tulekut oli veel võimalik pingsalt jälgides betoonkividest eraldusriba näha, siis nüüd jäävad kivid tihtipeale lume alla ning see muudab ringil reastumise ja ristmikult väljumise keerukaks.

Pahane autojuht Ilmar rääkis, et see on absurdne lahendus, mis muudab liiklemise seal pigem ohtlikuks kui ohutuks. «Ma tahaks sellise projekti autorit oma silmaga näha ja kuulda, mis inimese peas toimus, kui ta säärase projekti välja mõtles,» ütles ta.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles