Cramo ihub eelmise aasta karikafinaali eest tartlastele kättemaksu

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Tartu Ülikool Maks ja Moorits näitas viimases kohtumises Rapla vastu täielikku ülevõimu ja sõidab karika finaalturniirile suure enesekindlusega.
Tartu Ülikool Maks ja Moorits näitas viimases kohtumises Rapla vastu täielikku ülevõimu ja sõidab karika finaalturniirile suure enesekindlusega. Foto: Tartu Ülikool Maks ja Moorits

Korvpallisõbrad mäletavad eelmise aasta suurüllatust karikafinaalis, kui Tartu Ülikool Maks ja Moorits alistas koduseinte vahel BC Kalev/Cramo. 17. detsembril lähevad samad meeskonnad Narva spordihoones vastamisi karikavõistluste poolfinaalis.

Kui vaadata tiimide mänguvormi, siis võib õrnalt favoriidiks pidada tartlasi. Järjest on võidetud kümme kohtumist, viimati alistati kodusaalis 73:51 Rapla Avis Utilitas. Viimane kaotus pärineb 29. oktoobrist, kui jäädi 64:101 alla BC Prometeile.

Cramo on viimased kaks mängu kaotanud: kõigepealt jäädi 67:91 alla Riia VEFile ja seejärel tugevas Türgi liigas mängivale Gaziantepile 62:77. Kuid enne kaotusi võideti kõigi sarjade peale 13 mängust 11, mille sisse mahtus ka Eesti-Läti liiga liidri Prometei alistamine. Viimasele on tegu ühisliiga ainsa kaotusega.

Põnevust lisab ka faktor, et Tartu ja Cramo pole sellel hooajal veel kordagi kohtunud.

Eesti korvpalli karikavõistluste finaalturniir peetakse 15.–18. detsembrini Narvas. Tartu poolfinaal BC Kalev/Cramo vastu toimub 17. detsembril kell 19 ja sõltuvalt selle tulemusest järgneb kas finaal või kolmanda-neljanda koha mäng juba järgmisel päeval.

Teises poolfinaalis lähevad 17. detsembril kell 16.30 vastamisi TalTech/Optibet ja Viimsi/Sportland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles