Seitsme aasta tagune tasuta juukselõikus polnudki altkäemaks (2)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kajar Lember (vasakult teine) tervitas eile kohtumajas sõbralikult oma kaitsjat Margo Lemettit, kohtuotsuse ettelugemisele tulid ka juuksur Tuuli Tiro ja tema kaitsja Marina Valge (paremal). Eilse kohtuotsuse järgi jäävad Kajar Lemberi ja Tuuli Tiro kokku pea 26 000 euro suurused kaitsekulud riigi kanda.
Kajar Lember (vasakult teine) tervitas eile kohtumajas sõbralikult oma kaitsjat Margo Lemettit, kohtuotsuse ettelugemisele tulid ka juuksur Tuuli Tiro ja tema kaitsja Marina Valge (paremal). Eilse kohtuotsuse järgi jäävad Kajar Lemberi ja Tuuli Tiro kokku pea 26 000 euro suurused kaitsekulud riigi kanda. Foto: Sille Annuk

Täna seitse aastat tagasi astus toonane Tartu abilinnapea Kajar Lember sisse Kalevi tänaval asuvasse juuksurisalongi Tuuli Juures, kus salongi omanik Tuuli Tiro tegi talle juukselõikuse ning ei soovinud Lemberilt tehtud töö eest raha vastu võtta. Eile otsustas Tartu maakohus, et seitsme aasta taha jäänud juukselõikuse puhul, mis hinnakirja järgi maksnuks üheksa eurot, ei olnudki tegu altkäemaksuga.

Saatuslikuks saanud juuksuriskäigule eelnes aga üks trepiehituse mure. Nimelt asus abilinnapea ametis olnud Kajar Lember tegelema sellega, et linna kulu eest saaks Kalevi 4 maja juurde ehitada trepi, millest majaelanikud olid ammu puudust tundnud. Trepiehituse plaani võtmise ajal käis juba Kajar Lemberi võimalike korruptsioonikuritegude välja selgitamiseks kriminaaluurimine. Lember ise sai uurimisest teada alles 2016. aasta mais, kui ta raekojas kinni peeti. Kui prokuratuur sellest omakorda pea kolm aastat hiljem hiljem Lemberile süüdistuse esitas, ilmnes sealt, et tasuta juukselõikust käsitles prokuratuur altkäemaksu andmisena.

Juuksur ja angaarid

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles