VIDEOD ⟩ Konkursi võidulugu jutustab silmakliiniku patsiendist Rand Kaljust, kes tuli uuesti operatsioonile

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kaader silmakliiniku võidutööst.
Kaader silmakliiniku võidutööst. Foto: ekraanikuva

Tartu ülikooli kliinikumi humoorika videolugude konkursi tänavune teema oli «Uus tervishoiuteenus, mida keegi ei oodanud». Esimese koha pälvis silmakliinik, kelle video saavutas esimese koha ka eelmisel aastal ning kes seekord tõi ekraanile jätkuloo patsient Rand Kaljust, kes on vaatajaile juba tuttav.

Teise koha sai «Aju restart», mis valmis anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku ja närvikliiniku koostöös. Ning kolmandaks tuli närvikliiniku neuroloogiaosakonna video «Kood 7062».

«Silmakliiniku uue teenuse» võttemeeskond vihjas, et nende peategelast, patsient Rand Kaljut võib kliinikumis kohata edaspidigi. «Patsient on saadud teenusega aga ülimalt rahul,» kinnitas võttemeeskonna esindaja dr Kaarel Kree. «Samas on Rand Kaljul ja tema kaasal küpsenud plaan kasutada järgmisena ka teisi kliinikumi teenuseid. Nii et Rand Kalju on tulnud, et jääda.»

Aju siirdamise teenus

Video «Aju restart» tegijate sõnul oli nende mõte põimida sellesse nii nalja kui ka muret.

Tervishoiutöötajate läbipõlemine on kindlasti üks murekohti. Aju restardi loos on see esitatud aga humoorikas ja innovaatilises võtmes. Tegijate tänusõnad lähevad videograafile Raul Roomale, kes tuli nende spontaanse plaaniga kiirelt kaasa ja kõik osavalt kokku monteeris.

«Nagu meditsiinis ikka, tuleb erialade vahel teha tihedat koostööd, ja nii andis meie töösse suure panuse neurokirurg Tõnu Rätsep,» ütles anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku vanemõde Liisi Põldots. «Jätkame ka edaspidi tihedat koostööd kliinikumi närvikliinikuga.»

Tantsu tugiteenus

Kolmanda koha «Kood 7062» videos uhkeid tantsusamme võtnud arst-resident Karl Gregori Kadatski meenutas järgmist.

«Oleme Kristina Morozjukiga mõlemad tegelenud võistlustantsuga, tema Tallinnas, mina Tartus,» rääkis ta. «Kui nägime, et ka tänavu korraldatakse videokonkurss, tekkis mõte osaleda ning Kristina oli samuti nõus. Loo valik oli lihtne, sest minu arvates on tegemist kõige ilusama jõululauluga, mis juhuslikult on loodud just Viini valsi taktis.»

Et käimas oli «Tantsud tähtedega» saade, siis andis see inspiratsiooni. Partneri tõstmist tantsutrennides ei olnud neile keegi varem õpetanud, aga just seda soovisid Gregori ja Kristina katsetada.

Operaatoritöö, sobivate kaameranurkade valimise ning montaažiga aitas arst-resident Karl Oliver Tomson.

Žüriis 700 silmapaari

Videolugudele vaimukate süžeede väljamõtlemine, nende lavastamine ja montaaž kuulub Tartu ülikooli kliinikumis jõuluootuse aega juba kolmandat aastat. Kolm parimat tuli välja selgitada 12 töö hulgast. Žürii rolli täitsid pea 700 kliinikumi töötajat, kes kõik andsid märku oma eelistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles