Tudengid ja gümnasistid kogunevad Deltasse robootika ja ärimudelite võistlusele

Tartu Postimees
Copy
Robootikavõistlus Delta X leiab aset sel reedel.
Robootikavõistlus Delta X leiab aset sel reedel. Foto: Joosep Kapsta

Reedel, 16. detembril toimub Tartu ülikooli Delta keskuses järjekordne tudengite ja gümnasistide võistlus Delta X, kus võetakse mõõtu robootikas ning esitletakse iduettevõtluse ideid ja sotsiaalse innovatsiooni ärimudeleid. Pealtvaatajaid oodatakse võistlusele kaasa elama ja ideedele kaasa mõtlema.

Võistluse Delta X peakorraldaja Mariana Kuke sõnul on sel aastal kõik huvilised oodatud Delta keskusesse, et mõelda kaasa uuenduslikele ettevõtlus- ja sotsiaalsetele ideedele ning tulevikustsenaariumidele. Võistlus toimub kahes kategoorias: start-up-ärimudelite ja sotsiaalse innovatsiooni alal.

Võistluse ühe korraldaja, Tartu Ülikooli ettevõtluse õppetooli juhataja Mervi Raudsaare sõnul on sotsiaalsete ideede põhieesmärk muuta midagi ühiskonnas paremaks ja saavutada suurem mõju. «See ei tähenda, nagu peaks terve maailm kohe muutuma – võib alustada oma kodu lähedalt. Väga palju on võimalik koos oma sõpradega kodukohas, kodulinnas ära teha,» ütles Raudsaar. Ta kutsus 16. detsembril Delta keskusse vaatama, milliste ideedega tulevad välja tänavused võistlejad.

Ärimudelite võistluse võitjad saavad auhinnaks pääsu Startup Day 2023 lavale. Võistlejaid hindab žürii koosseisus Mihkel Lees, Asko Seeba, Triin Kask, Marti Soosaar, Ott Pärna, Vaido Mikheim ja Kristo Tõnissoo.

Peale ärimudelite võistluse peetakse robotite korvpalli ja autonoomsete droonide võistlust ning valmis on seatud põnevad töötoad. «Pealtvaatajad on oodatud robootikateadmisi täiendama Robotondi töötoas, tutvuma pehmerobootika põneva maailmaga ning külastama neuroturunduslaborit. Tulemas on väga põnev päev! Üritusel on kohal ka meie head sõbrad Solaride’i meeskonnast, kes tutvustavad enda põnevaid tegemisi ning räägivad inseneeria tulevikust,» kirjeldas Mariana Kukk.

Üritus algab kell 12.00. Kavaga saab tutvuda ja töötubadesse registreeruda Delta keskuse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles