Tartu võitis juba oma kümnenda mängu järjest

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Tartu tagamängija Jalan McCloud.
Tartu tagamängija Jalan McCloud. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas Eesti-Läti korvpalliliigas kodusaalis 73:51 AVIS UTILITAS Rapla ja pikendas oma võiduseeria kõikides sarjades juba kümne mängu peale.

Tartu hoidis enne kohtumist Eesti-Läti liigatabelis kolmandat kohta, Rapla paiknes viiendal positsioonil.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa abitreener Olari Naritsa sõnul on Rapla näidanud viimastes mängudes head mängu. «Tabelinaaber Rapla on näidanud viimastes mängudes head minekut ja nendelgi on käsil korralik võiduseeria. Raplal on kogenud mängujuht ja head välismaalased, kes jooksevad palju. Viimases mängus pandi Valmierale juba poolajaga 66 punkti. Tänane kohtumine on ka tabeli seisukohast oluline mäng, sest ei tahaks neid kuidagi endale tabelis järgi lasta. Peame hea hooga jätkama ja proovime 10 võitu järjest ära teha. Selle pealt on hea karika finaalturniirile minna,» sõnas Narits enne kohtumist.

Tasavägine algus

Tartu läks kohtumist 6:0 juhtima, kuid külalised tulid kiiresti mängu tagasi. Esimesel kümnel minutil hoidis nappi eduseisu kodumeeskond, kuid teisele veerandajale mindi vastu viigiseisul 18:18. Rapla teenis üpris kergeid korve Tartu pallikaotustest, mida kogunes juba esimese nelja minuti jooksul kokku viis tükki.

Teine veerandaeg jätkus punkt-punkti mängus. Mõlemad satsid mängisid agressiivselt kaitses ja üsna kehva visketabavusega, mille tõttu püsis skoor madal. Veerandi viimase minuti jooksul sattus hoogu Tartu ameeriklasest mängujuht Jalan McCloud, kes viis oma korvidega kodutiimi poolajapausile seitsmepunktilises eduseisus 39:32.

Esimese poolaja suurim skooritegija oli Tartu poolel McCloud 11 punktiga. Rapla edukaimaks osutus Obrad Tomic 11 silmaga.

Agressiivne kaitse

Kolmandal veerandil tehti 18:2 spurt, mis sisuliselt otsustas mängu saatuse ära. Kaitses pandi võrreldes esimese poolajaga veelgi agressiivsust juurde ja valitseti täielikult lauas. Rapla sai oma esimese korvi alles siis, kui veerandajast oli mängitud üle viie minuti. Viimasele veerandile mindi vastu juba Tartu 60:38 eduseisus.

Neljandal veerandajal vastased mängu erilist pööret tuua ei suutnud ja Tartu treeneritepink sai proovida erinevaid koosseise peagi eesootavaks karikavõistluste finaalturniiriks. Oma kümnes järjestikune võit teeniti skooriga 73:51.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul saadi teisel poolajal fookus paremini paika. «Mängu alguses nägid mehed, et Raplal on paar mängijat puudu ja vist arvasid, et tuleb lihtsalt ära. Aga teisel poolajal saime oma fookuse paika, hakkasime paremini palli jagama ja pikki korvi alt üles leidma. Võiduseeria on küll hea, aga võtame igat mängu üksikuna – ei ole oluline mitmes see järjest on, vaid tähtis on võtta ja mängida ees ootav mäng võimalikult hästi. Meil oli vahepeal tihe graafik, aga mängu tase sellest tegelikult tõusis, sest kõik olid heas rütmis. Täna, pärast nädalast pausi, kõikus mäng päris palju, aga tähtis on, et saime võidu kätte,» sõnas Mazurs.

Paf Eesti-Läti liigas on Tartu meeskonnal kirjas 11 võitu ja kolm kaotust ja sellega ollakse liigas teisel kohal. Rapla on üheksa võidu ja viie kaotusega viiendal real.

Eesti korvpalli karikavõistluste finaalturniir peetakse 15.–18. detsembrini Narvas. Tartu poolfinaal BC Kalev/Cramo vastu toimub 17. detsembril kell 19 ja sõltuvalt selle tulemusest järgneb kas finaal või kolmanda-neljanda koha mäng juba järgmisel päeval.

Statistika

Tartlased tegid skoori väga võrdselt, neli mängijat viskasid üle kümne punkti. Resultatiivseim oli Brandon Johnson 15 punktiga. Pingilt sekkunud Andrii Voinalovych lõpetas mängu 14 punkti ja kuue lauapalli. Jalan McCloud lisas 13 punkti ja viis lauapalli. Tomaš Pavelka oli 10 punkti ja üheksa lauapalliga lähedal kaksikduublile.

Rapla poolelt tegi enim skoori Tomic, kes säras 19 silma ja üheksa lauapalliga.

Tiimide vahel tuli kõige suurem erinevus välja just lauavõitluses: Tartu võttis maha 54 lauapalli, Rapla 29. Kodumeeskond patustas 16 pallikaotusega, külalised tegid neid poole vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles