KIRI ⟩ Tule taevas appi!

Copy
Pildil kaubamaja peatusest väljuv buss. 
Pildil kaubamaja peatusest väljuv buss. Foto: Kristjan Teedema

See on nüüd küll linnavalitsuse parim jõulukingitus tartlastele. Lugesin nimelt 2. detsembri ajalehest, et linnavalitsus võtab peagi liinilt busse maha. Tule taevas appi!

Selline plaan enne jõule ja aastavahetust. Seejuures nii, et see puudutab ka liini number 4.

Kas otsustajad ise ka sõidavad iga päev selle liini bussidega? Minule on see põhiliin, millel sõidan linna ja tagasi. Need bussid on alailma õpilasi täis ja nüüd jäetakse kaks bussi tunnis ära, jääb kuue asemel neli väljumist. Meil on talv ees, Covid ja gripp suurendavad haigestumist, aga kui rahvast on tihedalt, on nakatumine veel suurem.

Ega otsustajad ole ometi ära unustanud, missugused asutused jäävad liini nr 4 teeninduspiirkonda. Loetlen siin mõned tähtsamad: puuetega inimeste koda, Raadi ja Pauluse surnuaed, kutsehariduse kooli õppehooned Põllu ja Kopli tänavas, postkontor. Ja nii võiks jätkata.

Linnavalitsuse soovitus näib olevat jätkuvalt, et käige jalgsi. Kas mööda koristamata ja libedaid kõnniteid? Või siis et sõitke jalgrattaga, nende tõuksidega. Kas liuväljal? Kasutage vähem isiklikku ja rohkem ühistransporti...

Kui mitte muud, kas ei oleks vähemalt saanud teha nii, et see muudatus hakkaks kehtima pärast pühadeaega, näiteks 2. jaanuarist.

Viire Martin, 79-aastane Ropka elanik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles