Aasta suurim liiklusrikkuja on pärit Tartumaalt

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Liiklusrikkujatele saadetav must kaart.
Liiklusrikkujatele saadetav must kaart. Foto: Politsei

Politsei- ja piirivalveamet pani tänavu posti 551 musta jõulukaarti, mis on mõeldud neile, kes on sel aastal toime pannud neli või rohkem liiklusalast süütegu. Selle aasta suurim liiklushuligaan on pärit Tartumaalt.

Võrreldes eelmise aastaga on kaardisaajaid 150 vähem ning teist aastat järjest on korduvrikkujate arv vähenemas. Ka nende inimeste hulk, kes saavad kaardi mitmendat korda, kahaneb. Tänavu saab 63 inimest kaardi teist ning 22 inimest kolmandat järjestikust aastat.

Selle aasta suurim liiklushuligaan on Tartumaalt pärit 1999. aastal sündinud mees, kes jäi liiklusrikkumistega politseile silma 19 korral. Ta on seitsmel korral liigelnud tehniliselt mittekorras sõidukiga, neljal korral ilma turvavööta, kolmel korral ületanud kiirust, ühel korral andnud juhtimise üle juhtimisõiguseta inimesele, sõitnud vastassuunas, liigelnud registreerimata sõidukiga ning pannud toime muid väiksemaid eeskirjarikkumisi. Kõik talle määratud trahvid on mees jätnud tasumata. «Näeme, et sellised hoolimatud autojuhid vajavad teistsugust lähenemist, sest praegused karistused ei ole paadunud rikkujate jaoks mõjusad. Seda aitaks muuta veapunktisüsteem, mis praegu on poliitiliste otsuste taga,» sõnas politsei kolonelleitnant Sirle Loigo.

Enim panid kaardisaajad toime kiiruseületamisi, muid liiklusrikkumisi või liiklesid tehnonõuetele mittevastava sõidukiga. Kui enamiku kaardisaajate hingel on neli-viis süütegu, siis üheksat inimest pidi politsei peatama aasta jooksul üle kümne korra.

Kõige rohkem on kaardisaajate hulgas 2000.–2004. aastal sündinud Eesti kodakondsusega põhiharidusega noormehi. Kaardi saab ka 18 naist.

162 inimest ehk kolmandik korduvrikkujatest elab Harjumaal, järgneb 87 kaardiga Ida-Virumaa. Tartumaale saadeti tänavu 63, Pärnumaale 44 ja Lääne-Virumaale 31 kaarti. Vaid Hiiumaale ei läkitatud tänavu ühtegi kaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles