Lasteaiad olid vaiksed

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Andres Haabu

Streikivatest lasteaedadest oli hoolealuseid kõige rohkem Helliku lasteaias. Direktor Maie Kurul ütles, et neil tuli eile 33 last, avatud oli kolm valverühma ja igaühes vaatas laste järele kolm inimest.

Valvajateks olid õpetajad ja abiõpetajad, kes streigiga ei ühinenud. «Ega me ei saa ju kedagi streikima sundida,» ütles Kurul ning rääkis, et nemad ei palunud lapsevanematel oma järeltulijaid koju jätta.

Laste arvult järgmine oli Karoliine, kus oli 32 last ja streikis vaid üks õpetaja.

Seitsmesse lasteaeda ei toodud eile ühtegi last, Krõllis ja Ristikheinas oli mõlemas vaid üks, ülejäänutes enamasti alla kümne.

Päkapiku lasteaeda tuli üsna üllatuslikult vaid 27 last, kuigi õpetajad streigis ei osalenud ja oodati umbes neljakümmet mudilast.

Ploomikese lasteaia direktor arvas, et vanemad näitasid laste koju jätmisega mitte ainult oma toetust streigile, vaid ka usaldust lasteaiatöötajate vastu ja poolehoidu neile.

Õpetajate streik andis mõnel pool tunda ka lastehoidudes. Näiteks Kukerpalli mängumaal oli laste arv tavapärane, Rübliku mängumaa juhataja Terje Viilol ütles, et neile toodi ka lasteaialapsi. Tema sõnul on tavaliselt laste arv väga kõikuv ja mahutavusest ikka väiksem, eile oli aga pidevalt kohal 20 põnni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles