Üle kümne tuhande kuupmeetri lund on Tartust välja viidud

Tartu Postimees
Copy
Lumekoristus Tartu linnas.
Lumekoristus Tartu linnas. Foto: Ove Maidla

Tartu linnas algas nädalavahetusel lume väljavedu, et teha ruumi uuteks suuremateks lumesadudeks. Praeguseks on teehooldusfirmad tänavatelt ära vedanud üle 13 000 kuupmeetri lund.

Lume teisaldamine jätkub. Endiselt on lumekoristusel üks suureimaid takistusi tänavatele pargitud autod. Linnavalitsus palub kõigil sõidukijuhtidel parkida oma auto kas hoovi või lähimasse parklasse.

Lumekoristuse hõlbustamiseks pannakse probleemsematesse kohtadesse parkimist ja peatumist keelavad liiklusmärgid. Ajutised liiklusmärgid pannakse üles 24 tundi enne lume teisaldamise algust. Sõidukijuhtidel palutakse olla tähelepanelikud ning järgida ajutist liikluskorda.

«Liikluskorralduse muutmine puudutab kõige rohkem kitsaste tänavatega Tähtvere linnaosa ning koolide ja lasteaedade ümbrust,» täpsustas linnapuhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg.

Probleemiks on muutunud lumekoristus ka Annelinna kitsastel kvartalisisestel teedel, kus sahad ei pääse seisvate autode tõttu lund lükkama. Seal on kavas teha koostööd ühistutega ning vajadusel ajutiste liiklusmärkidega olukord lahendada.

Tänavate hoolduse info

Tänavapuhastuse AS (Narva mnt, Riia tn ja Võru tn joonest lääne poole jäävad tänavad): ööpäevane valvetelefon 510 5270

EKT Teed OÜ (Narva mnt, Riia tn ja Võru tn joonest ida poole jäävad tänavad): ööpäevane valvetelefon 503 6046

Keskkonnahooldus Eesti OÜ (Tähtvere maapiirkond): tel 5552 5856.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles