Jaani kirikus anti omamoodi jõulukontsert

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Lonitseera esimene jõulukontsert toimus Tartus Jaani kirikus, kus repertuaarist leidis nii nende endi loomingut kui ka ümber tehtud jõuluklassikat.
Lonitseera esimene jõulukontsert toimus Tartus Jaani kirikus, kus repertuaarist leidis nii nende endi loomingut kui ka ümber tehtud jõuluklassikat. Foto: Egeli Raudmäe

Laupäeval, 10. detsember andis alternatiivpopi ansambel Lonitseera oma esimese jõulukontserdi. Lavale astusid koos Lonitseeraga ka laulukirjutaja Haldi Välimäe, Vanemuise näitleja Priit Strandberg ning väikesed flöödimängijad.

Kontserdil esitati kevadel ilmunud albumi «Tapeet» lugusid, kuid esitusele tuli selliseidki, mis albumile ei mahtunud, ning leidus ka spetsiaalselt jõulukontserdiks kirjutatud lugusid. Kuna tegemist oli siiski jõuluootuskontserdiga, oli repertuaaris ka klassikalisi jõululaule, kuid neid Lonitseerale omases humoorikas ja sõnamängu täis võtmes.

Esitati näiteks Mariah Carey poolt kuulsaks lauldud «All I Want For Christmas» eestikeelne versioon pealkirjaga «Vale mees». Samuti sai uue kuue lugu «Haldjate jõuluöö», mis kandis sedapuhku pealkirja «Keskpärane laulja». Pea kõik ülejäänud klassikalised jõululaulud suudeti ära peita kontserdi viimasesse laulu «Jõulukellad», mida esitati koos publikuga. 

Kontserdil osalesid ka Elleri kooli flöödiõpilased, algul pidid nad bändi toetama neljakesi. «Gripihooaja haripunktis jõudis neljast flöödilapsest lavale kaks, aga ülivapralt ja suurepäraselt mängisid,» sõnas Lonitseera solist Kaisa Kuslapuu.

Oma bändi esimese jõulukontserdiga võib solisti sõnul rahule jääda. «Nii suures mahus uue kava esitamine ja ka loomine oli paras väljakutse,» sõnas Kuslapuu. Ta lisas, et tehtud sai hulganisti proove, mis tasusid end ära, sest publikule kava esitades oli hea ja soe tunne.

Lonitseera ansamblis on lisaks  Kaisa Kuslapuule veel Tõnis Kirispu, kes mängib trumme, Katariina Tirmaste mängib flööti, Mart Nõmm mängib kontrabassi ning taustavokaaliga toetab Kristin Kaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles