Zirk lühiraja MMi eel: konkurents on äärmiselt tihe, aga olen võitluseks valmis

Kristofer Seema
, Tartu Postimehe spordireporter
Copy
Kregor Zirk osalemas Tokyo olümpiamängudel 100m liblikujumise distantsil.
Kregor Zirk osalemas Tokyo olümpiamängudel 100m liblikujumise distantsil. Foto: Postimees/Scanpixs Baltics

Tartust pärit ja sportlasteed seal alustanud Kregor Zirk stardib 13.–18. detsembrini peetavatel lühiraja maailmameistrivõistlustel, mis leiavad tänavu aset Austraalias Melbournes.

Oma karjääri kolmandal lühiraja MMil startiv Zirk on võrreldes eelmise aastaga valmistunud tiitlivõistlusteks hoopis teistmoodi.

«Eelmise aasta MMiga võrreldes on ettevalmistus olnud nagu öö ja päev, kuid tunnen end vees väga hästi,» selgitab 23-aastane ujuja, kes pälvis mullu 200 m liblikujumises viienda koha. «Sel sügisel sain osaleda vaid kahel võistlusel, eelmisel aastal startisin tänu ISLile (rahvusvaheline ujumisliiga) palju rohkem.»

Esimest korda Austraalias võistlev Zirk ajavahe pärast ei muretse, sest oli juba varakult  sellega arvestatud. «Kuu aega enne MMi lendasime grupiga treeninglaagrisse Hongkongi, et aklimatiseeruda. Kui oleksime paar päeva enne võistlusi Austraaliasse lennanud, siis kvaliteedist ja headest tulemustest me rääkida ei saaks,» sõnas Tartus sporditeed alustanud ujuja.

Medali võitmine ei ole võimatu

Kanada treeneri Tom Rushtoni näpunäidete järgi harjutav eestlane usub, et on suuteline oma eelmise aasta saavutust kordama, kuid nendib, et üks vale või üleliigne liigutus ja finaaliuks jääb suletuks. «Minu põhialal on tänavu äärmiselt tihe konkurents ning me võime näha palju üllatusi,» lausus Zirk. «Eelujumistes kui ka finaalides võib iga sajandik hakata lugema, seega tuleb juba esimeses stardis olla sõiduvees. Kui sellega hakkama saan, on finaalis võimalus juba igal mehel ujuda end poodiumile.»

Zirk hüppab Melbourne basseinis vette 15. detsembril, kui toimuvad eelujumised 200 m liblikujumises. Lisaks stardib ta veel 200 m vabaujumises, mis leiab aset võistluste viimasel päeval ehk 18. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles