Pildid Järjest tihenev lumesadu paneb liiklejad proovile (1)

Copy

Tormine öö möödus Tartus ja Tartumaal enamasti rahulikult, kuid ilmateenistus hoiatab, et esmaspäeva jooksul tuul tõuseb ning lumesadu tiheneb, seetõttu muutuvad keerukamaks ka teeolud ja nähtavus liiklemisel.

Politsei liiklusinfo andmeil ei juhtunud möödunud ööl Eestis ühtki inimkannatanutega avariid. Esimene märkimisväärsem avarii juhtus täna hommikul veidi pärast kella seitset Põltsamaa lähistel Tallinna-Tartu maanteel. Esialgsetel andmetel keegi raskelt viga ei saanud, kuid teeolud on avariipaigas heitlikud ning avarii tõttu on liiklus ka veidi häiritud.

Teehooldajad jõudsid suurematelt Tartu tänavatelt ööga lume ära lükata, kuid väiksematel tänavatel liiklejad peavad arvestama tavapärasest suurema lumehulgaga ning seega on ka liiklemine seal raskendatud. 

Seni ei ole transpordiameti andmeil ükski tee Tartumaal lume ja tuisu tõttu muutunud läbimatuks. Ilmateenistus aga hoiatab, et päeva edenedes tõuseb tuul ning lisandub ka lund. Päeval puhub Tartu- ja Jõgevamaal kirdetuul hooti kuni 20 meetrit sekundis. Seetõttu muutub ka nähtavus kehvemaks ja halvenevad ka liiklustingimused. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles