Talviseil tänavail rattaga sõitmine nõuab suurt osavust (8)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kastani tänaval jäid rattaentusiast Even Heinväli (vasakul) ja Tartu Postimehe ajakirjanik Jens Raavik jalgratastega sõites hätta, sest rattatee on paksu lume all ja sellel peatuvad hoopis kaubaautod.
Kastani tänaval jäid rattaentusiast Even Heinväli (vasakul) ja Tartu Postimehe ajakirjanik Jens Raavik jalgratastega sõites hätta, sest rattatee on paksu lume all ja sellel peatuvad hoopis kaubaautod. Foto: Margus Ansu

Pakane möllab kogu Eestis täis­tuuridel, tänavad on mattunud paksu lume alla, mistõttu on paiguti raske hakkama saada kõigil liiklejail. Ent kuna kütuse ja kõige muu hinnad on rekordilised, näib üha ahvatlevam vahetada kulukas sõiduauto kondimootoril töötava jalgratta vastu. Saamaks teada, kuivõrd soosivad Emajõelinna tänavad talvist rattasõitu, võttis Tartu Postimees kaasa kohaliku rattaentusiasti Even Heinvälja, kellega koos vändati laupäeval läbi lumise Tartu.

Õiged rehvid

Tartlane Even Heinväli kasutab jalgratast põhilise sõiduvahendina iga ilmaga, ta läbib iga päev teid Räni alevikust Taara puiesteeni. «Enne suurt lumesadu sõitis kaheksa-aastane poeg oma jalgrattaga sabas ja minul oli jalgrattatoolis viieaastane. Paraku tuleb vist alla anda ja nad autosse pakkida, sest teed ei ole sellises seisus, et igas füüsilises vormis ja vanuses jalgrattur neid läbida suudaks,» kurtis ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles