Vanemuise teatri loomenõukogu jagas preemiaid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise loomenõukogu preemia laureaadid vasakult: Olivia Lenssens, Kristel Eeroja-Põldoja, Ain Austa, Hiie Kirsimäe ja Rakveres viibiva Hannes Kaljujärve eest võttis tunnustuse vastu tütar Saara Kaljujärv.
Vanemuise loomenõukogu preemia laureaadid vasakult: Olivia Lenssens, Kristel Eeroja-Põldoja, Ain Austa, Hiie Kirsimäe ja Rakveres viibiva Hannes Kaljujärve eest võttis tunnustuse vastu tütar Saara Kaljujärv. Foto: Rasmus Kull/Vanemuine

Traditsiooniliselt iga aasta detsembris annab Vanemuise teatri loomenõukogu välja aastaauhinnad loomingulistele, tehnilistele ja administratiivtöötajatele. 

Loomenõukogu draamapreemiaga tunnustati draamanäitlejat Hannes Kaljujärve tema rollide eest lavastustes «Galilei elu», «Inspektor tuleb» ja «Tõrksa taltsutus». Kaljujärv on oma töökuse ja loomusega eeskujuks nii esimeses kui ka teises nooruses kolleegidele. Kolleegide sõnul on ta legend, kellelt on tohutult õppida – sellise näitleja ja isiksuse olemasolu teatris on rikkus.

Balletipreemia laureaat on balletisolist Olivia Lenssens, kes pälvis preemia erakordselt sügava ja tehniliselt täiusliku esituse eest Pjotr Tšaikovski balletis «Pähklipureja ehk Imeline jõuluöö».

Muusikapreemia pälvis kauaaegne Vanemuise sümfooniaorkestri kontsertmeister Kristel Eeroja-Põldoja. Kolleegide sõnul on Eeroja-Põldoja pühendunud kolleeg nii proovisaalis, laval, orkestriaugus kui ka puhkenurgas. Lisaks arvukatele artistlikele soolodele on ta andnud erinevatel aegadel olulise panuse orkestri kunstilisse arengusse juba läbi mitme aastakümne.

Tehnilise töötaja preemia sai kunstnik-butafoor Ain Austa, kes on inspireerivalt, põhjalikult, metoodiliselt ning süsteemselt säilitanud ja arhiveerinud lavakujunduse kavandeid. Austa on laiade teadmistega, väga põhjalik ja hooliv kolleeg ning tunnustatud oma ala ekspert ka väljaspool Vanemuise teatrit. Tema aastatepikkune töökogemus ja omandatud teadmised on hindamatu väärtusega ning ta jagab lahkelt oma teadmisi kõikide kolleegide, aga ka praktikantidega, mille tulemusel areneb valdkond ka edasi.

Administratiivtöötaja aastapreemia vääriliseks tunnistati teatri kassapidaja Hiie Kirsimäe. Kolleegide sõnul on Kirsimäe oma vaiksel ja töökal moel inimene, kes säilitab tasakaalu ja positiivse oleku ka kõige keerulisemate klientidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles