Nelja kunstniku loomingut ühendab jalutuskäik Kogo galeriist kunstimajja

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Üks nurk Kristi Kongi ja Mare Vindi ühiselt näituselt kunstimajas.
Üks nurk Kristi Kongi ja Mare Vindi ühiselt näituselt kunstimajas. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 15–17 toimub Tartus kahe väljapaneku ühiskülastus «Ühised jooned ja valgus». Vaatajad on oodatud Laura Põllu ja Andres Toltsi näitusele «Ühised jooned, jääkaru ja elevant» Kogo galeriis ning Kristi Kongi ja Mare Vindi näitusele «Selleks, et tajuda valgust, pead sulgema silmad» kunstimajas.

Jalutuskäik algab Kogo galeriis (Kastani 42) ja jätkub kunstimajas (Vanemuise 26), vestlus on inglise keeles. Väljapanekuid tutvustavad kunstnikud Laura Põld ja Kristi Kongi ning kuraatorid Šelda Puķīte ja Peeter Talvistu.

Kogo galerii teatel on mõlemad näitused valminud dialoogis kahte põlvkonda kuuluva kunstniku vahel, et otsida kunstnike loomingu ühisjooni ja tuua nähtavale seni varjul olnud seosed. Ühiskülastusel saab tutvuda nelja kunstniku loomingu ja kuraatorite kavatsustega ning kuulata, kuidas Kristi Kongi ja Laura Põld tegid näitusteks ettevalmistusi.

Andres Tolts (1949–2014) oli aastast 1987 abielus Mare Vindiga (1942–2020). Praegu on esimese looming väikest viisi esindatud Kogo galeriis ja teise mõningaid teoseid on näitusel kunstimajas.

Andres Toltsi «Jääkaru ja elevant» kuulub Tartu kunstimuuseumi kogusse.
Andres Toltsi «Jääkaru ja elevant» kuulub Tartu kunstimuuseumi kogusse. Foto: Repro
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles