Pime tartlane Päiv Jürgen Dengo saavutas rahvusvahelisel luulevõistlusel suure edu (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Päiv Jürgen Dengo.
Päiv Jürgen Dengo. Foto: Peeter Langovits

Sel nädalal jõudis lõpule Unesco kirjanduslinnade videolavaluulevõistlus Slamovision, mida korraldatakse neljandat aastat ning kus Tartu on alati osalenud. Tartlasi esindas seekord tänavuse TarSlämmi võitja Päiv Jürgen Dengo luuletusega «Omadele ja muudele» («To My Own and The Others», inglise keelde tõlkinud Mirjam Parve) ja pälvis kolmanda koha.

Sealjuures andsid Tartu videole kõrgeimad punktid näiteks Vilnius ja Ljubljana, teatas Eesti kirjanduse seltsi teadussekretär ja kirjanduslinna Tartu koordinaator Marja Unt.

Melbourne’ist alguse saanud konkurss aitab esile tõsta ja laiemalt tutvustada lavaluule harrastajaid ning meenutab samas ülesehituselt Eurovisiooni lauluvõistlust. Iga osalevat linna esindab üks luulevideo, võitja väljaselgitamiseks saab iga osaleja anda teistele võistlejatele punkte.

Päiv Jürgen Dengo luuletuse puhul tõsteti esile selle kujundikeelt ja tasasemat laadi kulgemist, mis eristub lavaluule peavoolust. Kokku võttis tänavusest Slamovisionist osa üheksa Unesco kirjanduslinna, kõigi osalejate videoid saab vaadata võistluse veebilehel.

32-aastane tartlane Päiv Jürgen Dengo on vabakutseline tõlkija ja muusik, kes on sündinud pimedana. Tartu ülikooli etnoloogia, folkloristika ja antropoloogia magistrandina uurib ta jutustamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles