Riialased näevad lavastaja Renate Keerdi ja tartlastest näitetrupi ehedust ja leidlikkust

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Stseen lavastusest «Lood».
Stseen lavastusest «Lood». Foto: Gabriela Urm / Tartu Uus Teater

Renate Keerdi lavastus «Lood» tuleb 10. ja 11. detsembril Tartu Uues Teatris taas vaatajate ette, et seejärel sõita Tartu linna toetusel kaheks etenduseks Riiga. Riialased näevad seda Gertrude tänava teatris (Ģertrūdes ielas teātris) 14. ja 15. detsembril.

«Renate Keerdi lavastused, mida on Tartu Uue Teatri põrandal mängitud juba mitmel hooajal, kütkestavad publikut ikka ja jälle eheduse ja leidlikkusega,» kirjutas teatrikriitik Laura Porovart 9. novembril 2021 Tartu Postimehes, üsna kohe, kui lavastus oli esietendunud.

««Lood» on samuti nagu Keerdi varasemadki lavastused saanud innustust olmest, märkamatutest argihetkedest,» lisas kriitik. «Lavastajal on olnud silma neid loo potentsiaaliga hetki tähele panna, käsitöölise vilumusega lood lavastajapintsettidega lahti harutada ning siis publiku silme all need taas üheks suureks kihiliseks puntraks kokku siduda. Kui harjumuslikult mängib teater ikka suurtele tunnetele ja elukäiku muutvatele sündmustele, mis võivad inimestega juhtuda, on «Lood» vastupidi madalal kuumusel hõõguv tuli. Keegi ei armu, ei sure ega sünni, ent hoolimata sellest on ikka nii põnev!»

Lavastuses mängivad Tartu Uue Teatri näitlejad Ilo-Ann Saarepera, Ekke Hekles, Andreas Aadel, Martin Kork ja külalisena Jan Ehrenberg Tallinna linnateatrist. Kui trupp on Riiast naasnud, on kavas «Lood» ette mängida 19.–22. detsembrini Kanuti Gildi saalis Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles