Tartu endise abilinnapea võitlus prokuratuuriga sai kohtus järgmise tagasilöögi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endine Tartu abilinnapea Valvo Semilarski
Endine Tartu abilinnapea Valvo Semilarski Foto: Laila Kaasik

Tartu endine abilinnapea võitleb juba mitmendat aastat kohtus prokuratuuriga. Ta esitas mullu kaebuse prokuratuuri kohta, mis puudutas viie aasta tagust pressikonverentsi ja seal välja öeldud infot. Nüüd jõudis otsustamine ringkonnakohtusse, kuid sealgi jäi õigus prokuratuurile.

Vaidlus puudutab viie aasta tagust pressikonverentsi, kus pärast abilinnapeade Valvo Semilarski ja Artjom Suvorovi kinnipidamist sõnas toonane Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Margus Gross muu hulgas: «Tartu linn on Eesti üks mõjukamaid ja suuremaid omavalitsusi ja seetõttu leian, et on äärmiselt kahetsusväärne, et Tartu juhtimisega seotud kaks abilinnapead on olnud piltlikult öeldes äraostetavad.» Toona sõnas prokurör ka lause, et prokuratuuril on selle tõendamiseks olemas kaalukad tõendid. 

Abilinnapeade altkämaksusüüdistuse uurimine lõppes aga poolteist aastat hiljem ning prokuratuur Semilarskile altekäemaksu võtmises süüdistust ei esitanud. Semilarski kaebas mullu halduskohtule ning vaidluse põhipunktiks oli prokurör Margus Grossi väljaöeldud lause, mis Semilarski hinnangul oli selgelt süüdistav ning rikkus süütuse presumptsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles