Tartu tüdruk krooniti ülemaailmseks kõnemeistriks

Tartu Postimees
Copy
Eva Maria Hanson
Eva Maria Hanson Foto: Eva Maria Hanson Facebook

1. novembril toimus Ettevõtlike Noorte Koja (JCI) ülemaailmne kõnevõistlus, mille võitis Euroopa esindajana eestlane Eva Maria Hanson.

Eelnevas voorus valiti Eva Maria JCI Euroopa kõnevõistluse meistriks ning nii esindaski ta novembri alguses kogu JCI Euroopat virtuaalselt JCI maailmakongressi raames toimuval kõnevõistlusel.

Hansoni kõne teema oli «Adaptability is definitely one of the most important leadership skills as the business environment has changed so much and is continuously changing, faster than ever».

1,5 aastat kestnud ning viiest etapist koosnev avaliku esinemise võistlus kulmineerus Eesti ettevõtlike koja liikme Eva Maria Hansoni võiduga. Ise leiab ta, et kõnelemine on ala, mis on teda paelunud juba JCI Tartu kojaga liitumisest alates. «See on kunst, mis annab võimaluse näidata esinemisjulgust, intelligentsi ning kõnetada paljusid inimesi üle maailma, edastades sõnumit, mis on esinejale oluline.»

Eesti pole ajaloo jooksul kunagi JCI kõnevõistluse maailmameistriks tulnud. «Olen ääretult uhke nii enda kui ka rahvuskoja üle, et just sel aastal, kui finaalvoor toimus veebi teel, see meil õnnestus. Suuri asju ei tehta üksi, vaid ikka üheskoos,» on Eva Maria tänulik ning lisab, et teda aitas maailmameistriks saamise teekonnal kuus oma ala meistrit.

Eluks vajalik oskus

JCI Estonia president Triin Pajumaa rõhutab, et esinemine, kvaliteetse kõne kirjutamine ning selle esitamine on oskus, mis on elus tohutult vajalik.

«Esinemine on paljude inimeste suurim hirm. Mõnes mõttes on see nagu teiste ees alasti olla – peab rääkima südamest, sügavalt, teemasse ning mõnikord on teema väga isiklik. Seetõttu tuleb end avada ning see pole lihtne. Kõnepidamisega on võimalik inimesi mõjutada, enda mõtteid ja seisukohti väljendada. Kõnevõistluse teemad on ühiskonnas aktuaalsed ja keskenduvad probleemidele ning lahenduste leidmisele. Tänu võistlusele lahatakse probleeme põhjalikult ning see on ideaalne pinnas projektide loomisele,» rõhutab rahvuskoja president kõnevõistluse olulisust.

«Eesti polnud kõnevõistlusel osalenud juba aastaid. Eelmisel aastal taaselustatud traditsioon sai tänu Eva Maria edule uue hoo ja hingamise. Tulles JCI Euroopa Public Speakingu meistriks, oleme saavutanud rohkem, kui oskasime unistada – Eva Maria tegi ajalugu! Euroopa esindamisel oli JCI maailma tasemel, kaasa elasid kõik Euroopa riikide organisatsioonid. Eva Maria esinemised olid minu aasta kõrghetked! Ma ei saaks uhkem olla.»

Triin täpsustab, et kuigi Eva Maria seisis laval üksi, oli tegelikult sellel teekonnal palju toetavaid inimesi. «Teda toetavad inimesed aitasid Eva Maria kõnet, esinemist ning teemat briljantseks lihvida. Kui lisada sellele Eva töökuse, sarmi, fantastilise inglise keele ning hingestatuse, on see võitmatu kombinatsioon! Usun, et Eva suudab koolitada veel mitu generatsiooni tipptasemel esinejaid ja kõnepidajaid. Ta on meie kõigi inspiratsioon,» tõdes Pajumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles