Galerii ⟩ Mängufilmi «Erik Kivisüda» esitlustuur sai Tartus väärika punkti

Copy

Reede õhtul lõppes Lõunakeskuse Apollos fantaasiafilmi «Erik Kivisüda» esitlustuur. Eriseansil astusid vaatajate ette režissöör Ilmar Raag, produtsent Riina Sildos ning peategelaste kehastajad Florin Gussak ja Herman Avandi.

Südamliku koguperefilmi Tartu esilinastusele oli lisaks filmitegijatele kohale tulnud ka president Alar Karis koos abikaasa ja lapselastega. «Muidugi meeldis, Eesti film alati meeldib. Eks ta vajab seedimist ja eks see ole ka täiskasvanule emotsionaalselt raske film. Seal on palju kihte ja mõtlemisainet küllaga,» sõnas president. 

Presidendi abikaasa Sirje Karis jäi samuti filmiga rahule. «Ma pean ütlema, et siin on väga palju elus väga vajalikke ja olulisi tõdesid sees,» rääkis ta ning tunnistas, et vahepeal tuli ka pisar silma. Presidendipaariga olid kaasas ka lapselapsed Saara, Isabel ja Vanessa. «Osades kohtades olid piraadid veidi õudsed, aga muidu oli väga tore,» rääkis Saara. 

Filmi peaosatäitjad Florin Gussak ja Herman Avandi vaatasid filmi seitsmendat korda. Avandi tunnistas, et ka seitsmendal korral oli see samasugune nagu esimesel, kuid Gussak arvas teisiti. «Esimesel korral täitsa ausalt vaatasin ainult ennast,» rääkis ta. Samuti rääkisid mõlemad noored näitlejad, et on imelik ennast ekraanil nooremana näha. «Tegelikult oli üldse imelik ennast suurelt kinoekraanilt näha,» rääkis Gussak.

«Erik Kivisüda» on valminud Eesti, Luksemburgi, Ukraina, Leedu, Läti ja Soome ühistööna. Postimehe kultuuritoimetus on 4. detsembril kirjutanud, et filmi eelarve on neli miljonit eurot, mis teeb sellest Eesti kõige kallima mängufilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles