Tartu Toidupank asub abivajajatele annetusi koguma

Tartu Postimees
Copy
Toidupank annetusi kogumas Rebase Rimis.
Toidupank annetusi kogumas Rebase Rimis. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Toidupank varub 9. ja 10. detsembril 77 kaupluses üle Eesti kauasäilivaid toiduaineid, et leevendada paljude inimeste toidupuudust ning mitmekesistada nende toiduvarusid. Kõik inimesed on oodatud annetama.

«Toidupanga abivajajate arv on sellel aastal jõudnud keskmiselt 20 000 inimeseni nädalas, kellest ligi 8000 moodustavad lapsed. Abivajajate tõusu põhjuseid on mitu: inflatsioon, kõrgenenud energiahinnad, Ukraina sõjapõgenike lisandumine, suhtelise vaesuse kasv,» rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Annetusteks on eriti oodatud kaua säiliv ehk «parim enne» tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal; samuti moosid, mahlad, pähklid, rosinad ja tervislikud maiustused. 

Detsembrikuu jooksul on kauplustes näha ka Toidupanga annetuskaste ja -kärusid.

Toidukogumispäevadel ootame vabatahtlikke kauplustesse appi reedel kell 13–16 ja 16–19 ning laupäeval kell 12–15.30 ja 15.30–19.

Vabatahtlike registreerimiseks on avatud keskkond osale.toidupank.ee, kuid infot saab vabatahtliku töö kohta leida ka GoWorkaBitist või Tartu Toidupanga kodulehelt ja Tartu Toidupanga Facebookist. Samuti on ülevaade toimuvast Eesti Toidupanga kodulehel.

Talvisel toidukogumispäeval osalevad järgmised kauplused:

- Zeppelini Maxima

- Annelinna Prisma

- Lõunakeskuse Rimi

- Sõbra Prisma

- Raadi Maxima

- Ringtee Selver

- Eedeni Maksimarket

- Rebase Rimi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles