Maarja Leedjärv: Palgavõrdsus kultuuripealinna!

, Tartu ülikooli tudeng, muuseumitöötaja
Copy
Maarja Leedjärv
Maarja Leedjärv Foto: Erakogu

Esmaspäeval tulid Tartu raeplatsile meeleavaldusele linnaraamatukogu ja linna muuseumitöötajad ning nende toetajad, et ühiselt nõuda Tartu kultuuritöötajatele riigi kultuuritöötajate palgaga samaväärset palka.

Olen Tartu ülikooli ajalootudeng ja TÜ ajalooringi liige. Samuti töötan alates sellest sügisest Tartu linnakodaniku muuseumis. Siinkohal esindan aga eelkõige tudengeid. Neid, kellele muuseumid ja raamatukogud on suure tõenäosusega tuleviku töökohad.

Meie riigi ja linna kultuuritraditsiooni hoidmiseks ning püsima jäämiseks on vaja tugevat järelkasvu. Selles loodetaksegi eelkõige praegustele tudengitele, sealhulgas ajaloolastele. Kui Tartu linn meile aga konkurentsivõimelist ja toimetulekuks vajalikul tasemel palka ei võimalda, siis mis motiveerib noori, Tartu ülikooli lõpetanuid, siia linna jääma? Kust tuleb järelkasv, kui haridust ja teadmisi piisavalt ei väärtustata? Milleks mulle üldse kõrgharidust siis vaja on, kui erialane töö ülikoolilinnas ei paku toimetulekuks piisavat palka?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles