kiri ⟩ Uhke meie noorte üle

, Valgas elav 78-aastane tartlane
Copy
Kohvitass
Kohvitass Foto: Liis Treimann

Olin Valgast Tartus, pidin arsti juurde minema, aga bussini oli veel aega. Läksin siis kesklinnas Gustavi kohvikusse. Läksin sisse, rahvast oli silmini täis. Kõik oli täis. Jõudsin leti juurde. Olin seal kolmandat korda ja võibolla tunti ka ära, igatahes küsiti: «Proua, mis te sooviksite?»

Mina soovisin kasvõi tassikest kohvi, et soojas olla ja aega parajaks teha. Rohkem ei soovinud ma mitte midagi. Ütlesin siis vastu, et rahvast on nii palju, ei hakka tülitama. Tahtsin juba ära minna.

Rahvast oli ees ka ja jäin ukse poole minnes toppama. Äkki tuleb noorik minu juurde, et «Lähme minuga. Kas te kohvi soovite?».

Oligi koht tehtud leti kõrvale lauakese äärde, kus neil oli tehnika peal. Eakas proua pandi sinna istuma. Kohvitass oli kohe nina all ja proua maksis ainult kinni.

Oli lõpmata hea meel, et noorte seas on tänapäeval ka selliseid inimesi. Ma olen tõesti uhke selle üle, et meil on sellised noored veel olemas. Siis tuli veel üks paberitega noormees, juhataja, rääkima ja vabandama, et rahvast on palju. Praegugi hakkan nutma, kui mõtlen, kui liigutav see oli.

Ma olen uhke oma väikese riigi üle, et meil on selliseid noori, kes tõesti käituvad väga hästi.

Valli Horm, Valgas elav 78-aastane tartlane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles