Lumerohkus lasi valmistada uue suusaraja

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lumepargis valmib homseks uue rajatraktoriga ligi kilomeetrine suusarada. Lumepargi juht Jaan Olmaru proovib ka raja ära.  
Lumepargis valmib homseks uue rajatraktoriga ligi kilomeetrine suusarada. Lumepargi juht Jaan Olmaru proovib ka raja ära.  Foto: Margus Ansu

Viimasel nädalal maha sadanud lumi teeb küll tuska liiklejatele, kuid suusatajatel on sellest rõõmu. Et lund on sedavõrd palju, andis see võimaluse rajada Raadile Tartu lumepargi kõrvale murdmaasuusaraja, kus saab sõita nii vabas tehnikas kui ka klassikastiilis.

Lumepargi juht Jaan Olmaru sõnas, et mõte murdmaasuusarajast on lumepargi meeskonnal mõtteis mõlkunud juba aastaid, kuid ilmataat pole plaani toetanud, sest toodetud kunstlund ja looduslikku lund on varem jagunud vaid lumerõngarajale. Et nüüd on tavalist lund mehiselt, andis see võimaluse lumerõngapargi ja Roosi tänava vahele sisse lükata ligi kilomeetri pikkuse suusaraja. «See on hea lihtne rada kasvõi Tartu maratoniks vormi lihvimiseks, ei ole suuri tõuse ega langusi, sõidad 60 ringi ära ja ongi maratonidistants läbitud,» sõnas Olmaru.

Rahvast jagub

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles