Linnavolikogu liikmeid võttis vastu lõbus laul koos häbikuusega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Istungile tõttav Malle Pärn möödub häbikuusest, mille taga on oma näo ovaalsesse auku pannud KGB kongide muuseumi kuraator Martin Jaigma.
Istungile tõttav Malle Pärn möödub häbikuusest, mille taga on oma näo ovaalsesse auku pannud KGB kongide muuseumi kuraator Martin Jaigma. Foto: Sille Annuk

Kui Tartu linnavolikogu liikmed astusid paksus lumes sumpamisest väsinud nägudega ülikooli raamatukogu konverentsisaali istungit pidama, võttis neid vastu irooniliselt lõbus laul: «Ta-rui-ra-rui-ra-raa, mis sest, et häbi on, mis sest, et häbi on, kuid nii on kombeks meil ...»

Ansambli Wallavanem laulu üha korduma pandud refräänile lisaks ootasid linnavolinikke konverentsisaali ees Oskar Lutsu fotosuurendus ja häbikuusk. Mõlemad olid välja pandud ka esmaspäeval raeplatsile, kus linna alluvuses kultuuritöötajad – põhiliselt linnaajaloo muuseumidest ja Oskar Lutsu nimelisest linnaraamatukogust – avaldasid rahulolematust palgavaesuse pärast.

Oma kollektiivi esindajatena olid volikogu istungi eel inimväärilise palgatõusu vajadust meenutama tulnud Ants Siim ja Martin Jaigma. Palgaläbirääkimiste laua taha on Ants Siimu teada võimalik istuda jaanuaris, seni võib aga häbikuuske koos Lutsuga näha veel mitmes kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles