Reedene konverents keskendub lähisuhtevägivallale

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Lähisuhtevägivalla teemaline konverents «Tangotantsust lähenemiskeeluni» toimub taas pärast mitut aastat.
Lähisuhtevägivalla teemaline konverents «Tangotantsust lähenemiskeeluni» toimub taas pärast mitut aastat. Foto: President Kaljulaidi Fond

Homme toimub Tartus lähisuhtevägivalla teemaline konverents «Tangotantsust lähenemiskeeluni». Viimane sellise sisuga konverents peeti 2014. aastal.

«Tangot tantsitakse kahekesi» – sellega on vastutus jagatud. Igal lool on ju kaks osalist, igas tülis kaks süüdlast. Justkui ka perevägivallal oleks vaid osapooled, mitte vägivallatseja ja ohver. Perevägivallavastane võitlus on Eestis teinud läbi suure arengu. Aga seda müüti murrame ikka veel.

MTÜ Ühendus Vägivallavaba Elu Kaitseks ja President Kaljulaidi Fond kutsuvad teid 9. detsembril Tartu ülikooli raamatukogus toimuvale konverentsile «Tangotantsust lähenemiskeeluni», mis toimub aktsiooni «16 päeva naistevastase vägivalla vastu» raames ja millega märgitakse 20 aasta möödumist Eesti esimese naiste varjupaiga avamisest. «Märgime, mitte tähistame, sest millalgi oleks tore tähistada hoopis viimase naiste varjupaiga sulgemist,» selgitas MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskuse juhatuse liige Pille Tsopp-Pagan.

Päeva avab president Kersti Kaljulaid. Konverentsi lõpus annab Pärnu naiste tugikeskus kätte auhinna Okas – inimesele, kes on oma tegevusega julgelt torganud ühiskonna valusat kohta. Okas antakse torke eest, mis tõmbab tähelepanu lähisuhtevägivalla temaatikale.

Konverentsi käigus arutatakse, kui kaugele on varjupaikade-tugikeskuste töö kahe kümnendiga jõudnud. Arutletakse ka vägivalla vastu võitlejatega seda, kuidas omavahel paremini jõudusid ühendada. Ühtlasi uuritakse, miks oluline Pärnu katseprojekt, mille eesmärk oli abivajavaid naisi senisest rohkem säästa, jäi järjeta. Ka püütakse mõtestada abi, mida inimesed on ise sellesse olukorda sattununa vajanud. Uuritakse sedagi, kas see, kuidas vägivallast räägitakse, võib nõiaringi süvendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles