Otepää vald: pole mõistlik iga hinna eest elanikega kohtus vaielda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavalitsus pole veel otsustanud, kas kaebab edasi kohtu tänase otsuse, mis tühistab valla plaani Pühajärve kool sulgeda, kuid vallasekretäri sõnul pole iga hinna eest oma elanikega vaidlemine mõistlik.

«Tänase päeva jooksul otsuse vaidlustamise küsimust ei arutatud,» ütles Otepää vallasekretär Neeme Sild Postimehele. «Arvan, et kohalikul omavalitsusel ei ole mõistlik iga hinna eest valla elanikega kohtus vaielda. Ja teisest küljest vaadatuna – pole poole aasta pärast jõustuva kohtulahendiga ka nagu midagi peale hakata. Aeg teeb oma töö.»

«Vaieldamatult tuleb kohtuotsuses märgitut vallavalitsuse istungil arutada ja analüüsida,» ütles Sild.

Kohtu otsuse põhjendusi kommenteerides ütles vallasekretär, et selles vallavolikogule ette heidetud menetlus- ja kaalutlusvead ei mõjutanud ega saanudki mõjutada asja selliselt otsustamist.

«Kohtuotsuse järgi tuleb enne koolielu ümberkorraldamise küsimuste otsustamist koostada üsna palju teaduslikke analüüse, milliste koostamise otstarbekus on kaheldav ja milliseid on edaspidi vaja üksnes vastuvõetud otsuse õigustamiseks,» märkis Sild.

Tartu halduskohus tühistas täna Otepää vallavolikogu mullu 23. novembril tehtud otsuse, mille järgi pidanuks Pühajärve põhikool lõpetama tegevuse selle aasta 31. augustist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles