Shaté tantsijad käisid Leedus karika järel

Tartu Postimees
Copy
Shaté tantsukooli tantsijad võitsid kuus poodiumikohta, lisaks üldarvestuses Show Dance superkarika.
Shaté tantsukooli tantsijad võitsid kuus poodiumikohta, lisaks üldarvestuses Show Dance superkarika. Foto: Vidmantas Kirklys

Novembri viimasel nädalavahetusel toimus Klaipedas suurvõistlus Lithuanian Cup, kus Shaté tantsukooli tantsijad võitsid kuus pjedestaalikohta, lisaks üldarvestuses Show Dance'i superkarika ehk grand prix.

Kuldmedalitega tunnustati Shaté õpilasi Liisa Kangurit ja Anett Aasmäed parima duo eest. Esimese koha sai ka Shaté grupitants «Addicted to Acceptance», mille koreograafia autor on Tian Cehic ja juhendaja Maris Ootsing.

Shaté tantsukooli juht Krõõt Kiviste rõhutas, et suurejoonelisel rahvusvahelisel võistlusel osalemine on igal juhul tantsijatele arendav, pakub inspiratsiooni ja laiendab maailmapilti. «Kui sinna lisandub ka eduelamus kõrgetest kohtadest, nagu seekord, siis on see muidugi veelgi jõudu andvam,» lisas ta.

Tartust osales lisaks Shaté tantsukoolile veel Tähtvere tantsukeskus. «Välismaal võisteldes tekib suur ühtsustunne ka erinevate tantsukoolide vahel. Kui siin Eestis võisteldes me justkui ajame tihti oma rida ja hoiame pöialt oma tantsukoolile, siis välismaal oleme üks suur tantsupere ja elame kõigile ühtemoodi kaasa,» rääkis Shaté tantsija Emilia Bachman.

Lituanian Cup toimus 11. korda ja osalejaid oli kaheksast riigist: Lätist, Leedust, Eestist, Prantsusmaalt, Moldovast, Poolast, Ukrainast ja Koreast. Võistlus on tuntud asjatundlike kohtunike ja tugeva konkurentsi poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles