Märt Põder: üheksa protsenti raamatupidamises kaduma läinud parki ja rohepesu eikusagilt algavas rohejões

, Päästame Tartu Keskpargi aktivist
Copy
Märt Põder
Märt Põder Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu arutab täna keskpargi alale detailplaneeringu ja kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurikonkursi algatamist. Samal ajal on linnal keskpargi hoonestamise küsimuses pooleli kohtuvaidlus pargikaitsjatega, mis juba esimeses vaatuses jõudis riigikohtusse.

Pargikaitsjad said aasta väldanud kempluses vaidlustamistähtaja üle kõrgelt kohtult õiguse, kuid sellest ei saa esialgu palju järeldada. Siiski on selge, et linn on nüüd sunnitud üldplaneeringu otsuseid halduskohtus põhjendama. Kohus tegi paari nädala eest ka juba esimese sammu ning lükkas tagasi pargikaitsjate taotluse peatada üldplaneeringu kehtivus vaidluse ajaks. Kohtul võibki olla õigus, et detailplaneering ja arhitektuurikonkurss iseenesest veel pargipuude kallale ei lähe, kuid vaidlustasime otsuse halduskohtu toodud ekslike põhjenduste tõttu.

Oleme oma kaebuses taotlenud üldplaneeringu tühistamist keskpargi hoonestamise osas, sest linn on kasutanud 50 protsendi pargi ehitusalaks plaanimisel keskkonnamõju hinnangut, mis on tehtud 2016. aastal kehtestatud kesklinna üldplaneeringu raames ainult 41 protsendi pargiala hoonestamiseks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles